Cycling.be-Alpha Motorhomes wil op termijn naar top met damesteam

Cycling.be-Alpha Motorhomes wil op termijn naar top met damesteam

Cycling.be-Alpha Motorhomes stond de voorbije jaren vooral bekend om zijn sterke jeugdwerking, komend crossseizoen wordt een nieuwe stap gezet met het opstarten van een echte dameskern. “Tussen nu en enkele jaren willen we onze voet naast die van de grotere teams bij de dames zetten”, klinkt voorzitter Eddy Van Bunder ambitieus.

“Het was echt wel het moment om met een damesploeg te beginnen”, gaat Van Bunder verder. “Die sport heeft de voorbije jaren een heel grote evolutie doorgemaakt, vooral ook door de sterk toegenomen aandacht van de media. Zelf hadden we een beetje het gevoel dat we met onze jeugd niet altijd voldoende return in de vorm van aandacht konden geven aan onze trouwe sponsors. In samenspraak met die sponsors en enkele nieuwe geldschieters hebben we dan de keuze gemaakt om de stap te zetten. We beginnen nu met acht dames, jeugd en elite samen, maar het is de bedoeling om vanaf 1 januari nog met een echte topper te kunnen uitpakken. Met de renster in kwestie zijn we eigenlijk rond, budgettair moeten we nog wat extra vinden. We zijn daar echter volop mee bezig en ik heb er vertrouwen in dat het in orde komt.”

Tot dan is sowieso Elle Anderson het speerpunt van de dameskern. “Ik zie het als een mooie uitdaging om dit team mee op de kaart te zetten”, aldus de 29-jarige Amerikaanse die afgelopen zomer huwde met haar Belgische liefde en ondertussen in Oostende woont. “Eind 2013 kwam ik voor het eerst in België (in de Superprestigecross van Diegem werd ze toen meteen derde, nvdr) en ik was onmiddellijk weg van het crossen hier. De atmosfeer die er telkens weer hangt, de massa toeschouwers, het is nauwelijks te geloven hoe onze sport hier leeft.” Over haar belangrijkste doel van het seizoen moet Anderson niet nadenken. “Top tien rijden in het WK in Valkenburg. In 2014 werd ik daar vijfde, nog altijd mijn beste resultaat ooit in een manche van de Wereldbeker.”

20170901_215721_resized.jpg

Naast Elle Anderson rijdt ook Mascha Mulder als eliterenster in de zwart-roze kleuren van Cycling.be-Alpha Motorhomes. Met Esther van der Burg, Suzanne Verhoeven en Lindy van Anrooij worden ook drie beloften in stelling gebracht. Elodie Kuijper en Laure Michels treden aan bij de junioren. Shirin van Anrooij is de enige nieuwelinge en bezorgde het team afgelopen weekend in Steenhuffel en Kessel al meteen de eerste overwinningen.

 

Jolien D'hoore zuchtje sneller dan Marianne Vos in proloog Lotto Belgium Tour

Jolien D'hoore zuchtje sneller dan Marianne Vos in proloog Lotto Belgium Tour

Femke Verstichelen sprint naar winst in Naast

Femke Verstichelen sprint naar winst in Naast