Ellen Van Loy rijdt solo naar winst in Neerpelt

Ellen Van Loy rijdt solo naar winst in Neerpelt

Ellen Van Loy heeft haar tweede overwinning van het seizoen beet. In Neerpelt reed ze solo naar de winst in de eerste wedstrijd in het kader van de Soudal Classics. Met Nikki Brammeier en Helen Wyman werd Van Loy op het podium geflankeerd door twee Britse dames.

Geen wereldkampioene Sanne Cant in het Dommelhof, maar dat maakte de zaak van de naar gewoonte snel startende Van Loy niet. Wyman en Laura Verdonschot schoven aanvankelijk goed mee, Brammeier moest een handvol seconden prijsgeven. Het was vooral op de korte klimmetjes in het bos dat Van Loy vervolgens het verschil kon maken. In tegenstelling tot haar concurrentes slaagde ze er immers in om telkens tot boven te rijden.

Terwijl Verdonschot stilaan wegzakte en Brammeier de kloof tot Wyman dichtte, bouwde Van Loy haar voorsprong uit tot een twintigtal seconden. Bij het ingaan van de slotronde leek ze dan ook zegezeker, maar enkele kleine foutjes zorgden ervoor dat vooral Brammeier nog heel dicht in de buurt kwam. De verdiende overwinning voor Van Loy kwam er echter toch.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Ellen Van Loy 47:25; 2. Nikki Brammeier (GBr) 0:05; 3. Helen Wyman (GBr) 0:09; 4. Loes Sels 1:01; 5. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1:09; 6. Joyce Vanderbeken 1:41; 7. Laura Verdonschot 2:07; 8. Kim Van de Steene 2:21; 9. Denise Betsema (Ned) 2:34; 10. Suzanne Verhoeven 3:12.

 

Women's Cycling Fan Day 2017 in beelden

Women's Cycling Fan Day 2017 in beelden

Duitse Kim Johanna Kohlmeyer solo naar zege in Berlare

Duitse Kim Johanna Kohlmeyer solo naar zege in Berlare