Femke Verstichelen sprint naar winst in Naast

Femke Verstichelen sprint naar winst in Naast

In het Henegouwse Naast (Soignies) heeft Femke Verstichelen zondag de hele reeks dichte ereplaatsen van de voorbije weken kunnen bekronen met een overwinning. Ze was de snelste in een groepssprint.

Verstichelen (Bizkaia-Durango) is aan een heel regelmatig seizoen bezig. Zaterdag in Hulste, waar ze enkel Elise Delzenne moest laten voorgaan, werd ze bijvoorbeeld nog maar eens tweede. In de nationale wedstrijden is ze bijna altijd goed voor een plaats in de top tien of zelfs top vijf, ze staat ook niet voor niets ruim aan de leiding in de eerste editie van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. Enkel een zege ontbrak nog, al werd ze wel Oost-Vlaams kampioene tijdrijden en was ze ook de beste in het dernycriterium in Lombardsijde.

Daar kwam in Naast, waar 25 rensters aan de start verschenen, dus verandering in. Aan het einde van de 83 kilometer lange wedstrijd zonder noemenswaardige aanvalspogingen ging het met de volledige groep richting finish. Verstichelen was de snelste met een fietslengte verschil en ging de Finse Rosa Törmänen en de Nederlandse Kylie Waterreus vooraf.

DSC_9016.JPG

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Femke Verstichelen (Bizkaia-Durango) 83,2 km/2u16:58 (gem. 36,447 km/u); 2. Rosa Törmänen (Fin); 3. Kylie Waterreus (Ned); 4. Justina Jovaisyte (Lit); 5. Anka Hermans; 6. Dorien Van Impe; 7. Gemma Esselaar (Ned); 8. Sarah Borremans; 9. Elodie Scarniet; 10. Naïka Deneef.

 

Cycling.be-Alpha Motorhomes wil op termijn naar top met damesteam

Cycling.be-Alpha Motorhomes wil op termijn naar top met damesteam

Van Vleuten wint Boels Rental Ladies Tour, Ensing pakt slotrit

Van Vleuten wint Boels Rental Ladies Tour, Ensing pakt slotrit