Duitse Kim Johanna Kohlmeyer solo naar zege in Berlare

Duitse Kim Johanna Kohlmeyer solo naar zege in Berlare

In Berlare, de laatste nationale wedstrijd op de kalender, was de overwinning maandag voor Kim Johanna Kohlmeyer. De 34-jarige Duitse rondde een lange solo knap af. Kim de Baat en Minke Bakker eisten de andere podiumplaatsen op.

De 51 rensters maakten er nog een boeiende strijd van. Al in de eerste van elf ronden trok Steffy Van den Haute ten aanval, maar langer dan een ronde kon ze niet voorop blijven. Even later versnelden Fien Delbaere en Roos Hoogeboom. Deze laatste ging al snel alleen verder en nam tot 35 seconden voorsprong, maar op het einde van de vierde ronde zat ook haar avontuur erop.

Half koers achtte Kohlmeyer haar moment gekomen om alleen voorop te gaan rijden. Ze nam meteen driekwart minuut voorsprong, dat verschil zakte even tot dertig seconden, maar in de negende ronde liep ze toch weer verder uit, tot boven de minuut. Femke Verstichelen, na de wedstrijd van zondag in Schelderode al zeker van de eindzege in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen, kreeg ondertussen af te rekenen met een lekke band en moest bijna een volledige ronde verder vooraleer een wielwissel te kunnen doorvoeren.

Kohlmeyer werd niet meer verontrust en rondde haar solo met succes af. Kim de Baat ontsnapte nog uit het peloton en werd tweede, in de sprint voor de derde plaats toonde Minke Bakker zich sneller dan Kirsten Peetoom en Valerie Demey.

podium.JPG

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Kim Johanna Kohlmeyer (Dui) 90 km/2u22:50 (gem. 37,5 km/u); 2. Kim de Baat 0:48; 3. Minke Bakker (Ned) 1:02; 4. Kirsten Peetoom (Ned); 5. Valerie Demey; 6. Kaat Hannes; 7. Dorien Van Impe; 8. Laura Vainionpää (Fin); 9. Justine Louchaert; 10. Lensy Debboudt.

 

Ellen Van Loy rijdt solo naar winst in Neerpelt

Ellen Van Loy rijdt solo naar winst in Neerpelt

Sanne Cant vlot naar winst in Waterloo

Sanne Cant vlot naar winst in Waterloo