Winanda Spoor goed voor winst in Schelderode

Winanda Spoor goed voor winst in Schelderode

In Schelderode zorgde Winanda Spoor (Lensworld-Kuota) zondag voor een Nederlandse overwinning. Ze was de beste van een kopgroep van vier, Gilke Croket en Lotte van Hoek pakten de andere podiumplaatsen.

Voor deze eerste organisatie in de thuisbasis van Jolien D’hoore, zelf één dag na het WK uiteraard niet aan de start, kwamen 63 rensters opdagen. In de vierde van zestien ronden zorgde een Nederlands duo voor de eerste aanval. Angelique Wammes-Bouman en Alicja Verhagen namen twintig seconden voorsprong, maar het peloton liet niet begaan en kwam snel terug. Terwijl Paulien Koster na een val met een sleutelbeenbreuk werd afgevoerd, konden ook Mieke Docx en de Duitse Kim Johanna Kohlmeyer even voorop rijden. Ook zij konden echter niet echt veel afstand nemen en werden een ronde later opnieuw gegrepen.

Net voor half koers kwam er een versnelling van Kaat Hannes, vorig weekend goed voor twee overwinningen, Evelien Debboudt en de Nederlandse Minke Bakker. Het verhaal van de vorige aanvallen herhaalde zich, want ook dit drietal kreeg nauwelijks twintig seconden voorsprong bijeen en werd na twee ronden in het offensief tot de orde geroepen.

Nieuwe aanval met iets meer dan vier ronden te gaan. Gilke Croket was de enige Belgische en kreeg met Winanda Spoor, Lotte van Hoek en Kylie Waterreus drie Nederlandse vluchtgenoten. Zij slaagden er wel in om meer voorsprong te nemen en toen ze bij het ingaan van de slotronde één minuut hadden, was duidelijk dat de winnares uit dit viertal zou komen. Ze konden het zich zelfs veroorloven om het tempo serieus te drukken, waardoor het peloton alsnog sterk naderde. Spoor verschalkte haar gezellen en won voor Croket, Van Hoek en Waterreus. In de sprint van het peloton voor plaats vijf versloeg Roos Hoogeboom Kaat Hannes en Fiona Dutriaux. Femke Verstichelen had aan de tiende plaats genoeg om de eindzege in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen veilig te stellen. Die wordt maandag afgesloten met de wedstrijd in Berlare.

_DSC5986.JPG

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Winanda Spoor (Ned/Lensworld-Kuota) 96 km/2u32:32 (gem. 37,68 km/u); 2. Gilke Croket; 3. Lotte van Hoek (Ned); 4. Kylie Waterreus (Ned); 5. Roos Hoogeboom (Ned) 0:18; 6. Kaat Hannes; 7. Fiona Dutriaux (Fra); 8. Isabelle Beckers; 9. Margot Dutour (Fra); 10. Femke Verstichelen.

 

Sanne Cant vlot naar winst in Waterloo

Sanne Cant vlot naar winst in Waterloo

Chantal Blaak na Nederlands nu ook wereldkampioene

Chantal Blaak na Nederlands nu ook wereldkampioene