Thalita de Jong eerste naam bij nieuwe ploeg Experza-Footlogix

Thalita de Jong eerste naam bij nieuwe ploeg Experza-Footlogix

Het einde van een tijdperk, zo kan je het verdwijnen van Sport Vlaanderen-Guill d’Or noemen. Na meer dan twintig jaar stopt de Vlaamse overheid met het ondersteunen van het team van Christel Herremans. Met het Experza-Footlogix Ladies Cycling Team gaat zij vanaf 2018 meer de internationale toer op.

“Samen met de Vlaamse overheid hebben we talenten als Jolien D’hoore en Lotte Kopecky mee opgeleid”, blikt Herremans in ieder geval tevreden terug op de voorbije jaren. “In het kader van het nieuwe sportactieplan van de Vlaamse overheid is er echter geen ruimte meer voor sponsoring van een professionele damesploeg.”

Herremans ging de voorbije maanden intens op zoek naar nieuwe sponsors en vond die uiteindelijk in de bedrijven Experza (uitzendwerk) en Footlogix (voetverzorgingsproducten). Het team zal een internationaal programma afwerken en voor het eerst ook buitenlandse rensters aantrekken. “Ik heb jarenlang bij de Vlaamse overheid gevraagd om één of twee buitenlandse rensters in de ploeg te mogen opnemen, maar dat was niet mogelijk omdat Sport Vlaanderen een Vlaamse opleidingsploeg wilde”, verduidelijkt Herremans. “Dat verandert nu en alvast voor de komende drie jaar kunnen we een sterke internationale damesploeg op de wielerkaart zetten.”

Christel Herremans Experza.JPG

Met Thalita de Jong werd ook al een eerste grote naam bekendgemaakt, zij zal vanaf 1 januari in het veld als eerste het nieuwe shirt showen. “Publicitair is het damesveldrijden een uitstekende investering”, aldus Herremans. “Die sport groeit nog elk jaar en de interesse van het grote publiek blijft evenredig toenemen. Daarom heb ik Thalita, voormalig wereldkampioene en regerend Europese kampioene, als eerste renster voor twee jaar onder contract genomen. Uiteraard ook voor de weg, waar ze toch al ritten won in bijvoorbeeld Giro Rosa en Ronde van Toscane. We willen haar daarbij goed omringen, met andere buitenlandse rensters (de Poolse Agnieszka Skalniak en de Française Axelle Dubau-Prévot werden al bevestigd, nvdr.) en ook een aantal Belgische pionnen (o.a. Nathalie Bex, Lotte Rotman en Jessy Druyts, nvdr.) die overstappen van onze huidige ploeg.”

Foto (Thalita de Jong) Paul Hinninck

 

Chantal Blaak na Nederlands nu ook wereldkampioene

Chantal Blaak na Nederlands nu ook wereldkampioene

Italiaans toptalent Elena Pirrone pakt tweede regenboogtrui