Jolien D'hoore kiest voor Orica-Scott

Jolien D'hoore kiest voor Orica-Scott

Het was al een tijdje voelbaar dat Jolien D’hoore haar verblijf bij Wiggle-High5 niet zou verlengen. Nu is ook haar nieuwe ploeg bekend. Dat wordt het Australische Orica-Scott van wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten.

“Het was Annemiek zelf die me een tijdje geleden polste. Nadien kwamen nog wel enkele andere ploegen op de proppen, maar eigenlijk was mijn keuze snel gemaakt”, verduidelijkt de Belgische kampioene. “Geen slecht woord over mijn periode bij Wiggle-High5. Drie jaar geleden stapte ik over van Lotto naar deze Britse ploeg en ik kwam er in een professionelere wereld terecht. Ik heb er veel geleerd en ben dankbaar dat ik voor de ploeg van Rochelle Gilmore heb kunnen rijden. Ik had echter nood aan een nieuwe uitdaging en een andere omgeving waar ik nieuwe doelen kan stellen”, aldus de Oost-Vlaamse die een contract van één jaar heeft ondertekend met een optie op een tweede jaar. 

“Mijn planning blijft dezelfde zoals ik die voor ogen had. In de klassiekers hebben we met Annemiek van Vleuten, Gracie Elvin en Sarah Roy meerdere kandidaten om succes te boeken. En persoonlijk hoop ik dat mijn sprintersbenen blijven renderen. Ik zal de weg uiteraard blijven combineren met de piste. Ook op dat vlak zit ik goed bij een Australisch team. Die hebben op pistevlak een goede naam en daar kan ik alleen maar beter van worden om met succes door te werken naar de Spelen in Tokio met de volle focus op de ploegkoers.”

Foto MVH
 

Italiaans toptalent Elena Pirrone pakt tweede regenboogtrui

Annemiek van Vleuten verovert wereldtitel tijdrijden