Elise Delzenne snelste van het pak in Hulste

Elise Delzenne snelste van het pak in Hulste

In het West-Vlaamse Hulste kwam het na een wedstrijd zonder veel aanvalswerk tot een massasprint. De Française Elise Delzenne bezorgde Lotto Soudal Ladies daarin de overwinning.

Met 73 deelneemsters gingen ze van start voor een wedstrijd over 90 kilometer. De plaatselijke favoriete Ann-Sophie Duyck, momenteel met een nationale selectie aan het werk in de Boels Rental Ladies Tour, was er niet bij. De toeschouwers kregen niet meteen het meest boeiende kijkstuk te zien, al lag de gemiddelde snelheid wel vrij hoog. In de persoon van Irena Ossola en Caroline Haers reden enkele rensters nu en dan solo enkele tientallen meters voor het peloton uit, maar tot een noemenswaardige ontsnapping kwam het gedurende de hele wedstrijd eigenlijk niet. Dan maar met zijn allen richting finish. In die massasprint toonde de Française Elise Delzenne zich de snelste. Femke Verstichelen werd tweede, de Estse kampioene Kelly Kalm derde.

DSC_8883.JPG

De wedstrijd in Hulste gold ook als West-Vlaams kampioenschap. Lara Defour mocht de provinciale trui aantrekken nadat ze zevende was geworden in de massasprint. Ploeggenote Naïka Deneef mocht als tweede mee op het West-Vlaamse podium, Ine Allaert als derde. Een heus succes voor de Oost-Vlaamse ploegen in West-Vlaanderen dus, met één en twee voor Autoglas Wetteren en Keukens Redant op drie.

DSC_8895.JPG

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Elise Delzenne (Fra/Lotto Soudal Ladies) 90 km/2u12 (gem. 40,91 km/u); 2. Femke Verstichelen; 3. Kelly Kalm (Est); 4. Margot Dutour (Fra); 5. Desiree Ehrier (Zwi); 6. Lensy Debboudt; 7. Lara Defour; 8. Kylie Waterreus (Ned); 9. Chloë Turblin (Fra); 10. Evelien Debboudt.

 

Van Vleuten wint Boels Rental Ladies Tour, Ensing pakt slotrit

Van Vleuten wint Boels Rental Ladies Tour, Ensing pakt slotrit

Van der Breggen wint, Van Vleuten steviger leidster in Boels Rental Ladies Tour