Kaat Hannes boekt in Stekene tweede zege van het weekend

Kaat Hannes boekt in Stekene tweede zege van het weekend

Maanden moest Kaat Hannes (Lensworld-Kuota) wachten op een overwinning, nu pakte ze er twee in één weekend. Nadat ze zaterdag in Wenduine al de snelste was geweest van een ruime kopgroep won ze zondag ook in Stekene, waar ze Femke Verstichelen en Sarah Inghelbrecht versloeg in een massasprint.

De organisatoren van deze nieuwe wedstrijd op de kalender kregen 75 rensters aan de start en die leverden een boeiend kijkstuk af. De Britse Henrietta Colborne zorgde in de tweede van veertien ronden voor een eerste versnelling, maar meer dan de eerste premie leverde haar dat niet op. Even later ging de Nederlandse Mathilde Matthijsse aan de haal en zij nam een halve minuut voorsprong. Toen die bonus zakte, maakten Femke Geeris en Fiona Dutriaux de sprong vanuit het peloton.

Met zijn drieën konden ze de voorsprong beetje bij beetje uitbouwen tot één minuut, maar na een reactie van Dani Christmas op goed twintig kilometer van de finish kwam het peloton toch snel dichterbij. In volle finale maakten Roos Hoogeboom en Valerie Demey de oversteek, maar net bij het ingaan van de slotronde kwam ook het peloton aansluiten. Die situatie wijzigde niet meer en in de sprint raakte Hannes in de slotmeters nog net voorbij Verstichelen.

“Ik schakelde op zeker moment nog een tandje bij, maar dat was misschien net iets te groot. Ik kwam heel traag naast Femke, maar ik was echt gebrand op een nieuwe zege”, verklaarde Hannes. “Vertrouwen doet veel en na de overwinning in Wenduine weet ik weer dat ik het echt wel kan afmaken. De voorbije maanden was ik er heel vaak dicht bij, maar als je dan toch telkens genoegen moet nemen met een tweede of derde plaats, wordt het na een tijdje frustrerend.”
“Eens de kop eraf, is het veel gemakkelijker om in bepaalde situaties rustig te blijven en wat langer te wachten. Hier heb ik wel enkele keren geprobeerd om weg te rijden uit het peloton, maar na mijn zege van gisteren zat er veel volk op mijn wiel. Er stond ook best wat wind, wat het nog moeilijker maakte. De voorsprong van het leidende trio werd echter nooit echt groot, ik had er dus wel vertrouwen in dat de kloof nog gedicht zou worden.”

_DSC5863.JPG

Twee zeges op evenveel dagen, misschien had deze Kaat Hannes wel de zesde maar door bondscoach Ludwig Willems niet ingevulde plaats in de selectie voor het WK verdiend. “Het is uiteraard jammer dat ik pas nu echt kan tonen hoe goed ik ben. Ik wist dat een mogelijke selectie vooral zou afhangen van mijn prestaties in de Boels Rental Ladies Tour. Pas een week later kon ik mijn vormpeil echt tonen, maar ondertussen was de selectie gemaakt en was ik er niet bij. Jammer, maar ik kan niet veel anders dan mij er bij neerleggen.”

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Kaat Hannes (Lensworld-Kuota) 91 km/2u19:02 (gem. 39,27 km/u); 2. Femke Verstichelen; 3. Sarah Inghelbrecht; 4. Henrietta Colborne (GBr); 5. Kirsten Peetoom (Ned); 6. Gaia Tortolina (Ita); 7. Fien Delbaere; 8. Dorien Van Impe; 9. Steffy Van den Haute; 10. Femke Geeris (Ned).

 

Katerina Nash oppermachtig in Iowa, derde plaats voor Cant

Kaat Hannes sprint naar winst in Wenduine

Kaat Hannes sprint naar winst in Wenduine