Kaat Hannes sprint naar winst in Wenduine

Kaat Hannes sprint naar winst in Wenduine

Wat ze een jaar lang vruchteloos probeerde in de Belgische kampioenstrui kreeg Kaat Hannes (Lensworld-Kuota) zaterdag voor elkaar in Wenduine. Aan de kust toonde ze zich de snelste van een kopgroep van twaalf, voor Sarah Inghelbrecht en haar ploeggenote Kim de Baat.

De wedstrijd werd aangevat met 56 rensters die op zoek gingen naar een opvolgster voor Jolien D’hoore. In de derde van zestien ronden zorgde Elise Delzenne voor de eerste echte ontsnapping. De Française bleef een drietal ronden voorop met een maximale voorsprong van dertig seconden.

Vervolgens bleef het enkele ronden rustig in het peloton, net voorbij half koers kreeg een nieuwe aanval vorm, deze keer met twaalf rensters. Hannes, Inghelbrecht, De Baat, Femke Verstichelen, Lensy en Evelien Debboudt, Julie Van de Velde en Valerie Demey zorgden voor een duidelijk Belgisch overwicht, ook Dani Christmas, Margot Dutour, Roos Hoogeboom en Lotte van Hoek waren mee.

De voorsprong van het twaalftal groeide snel, verdere afscheiding kwam er niet meer en in de sprint was Hannes duidelijk de snelste. Met Inghelbrecht, De Baat, Verstichelen en Lensy Debboudt op de dichtste ereplaatsen kleurde de top vijf volledig Belgisch. “Eindelijk en dankzij perfect ploegenspel met Kim de Baat”, liet Hannes haar volgers via twitter weten.

21740302_10212862870840785_1613269105717633768_n.jpg

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Kaat Hannes (Lensworld-Kuota) 96 km/2u24 (gem. 38,78 km/u); 2. Sarah Inghelbrecht; 3. Kim de Baat; 4. Femke Verstichelen; 5. Lensy Debboudt; 6. Dani Christmas (GBr); 7. Margot Dutour (Fra); 8. Valerie Demey; 9. Roos Hoogeboom (Ned); 10. Evelien Debboudt.

 

Kaat Hannes boekt in Stekene tweede zege van het weekend

Kaat Hannes boekt in Stekene tweede zege van het weekend

Indrukwekkende solo van Roos Hoogeboom in Kallo

Indrukwekkende solo van Roos Hoogeboom in Kallo