Sanne Cant boekt al meteen eerste zege in Eeklo

Sanne Cant boekt al meteen eerste zege in Eeklo

Sanne Cant heeft haar eerste cross van het seizoen meteen gewonnen. In Eeklo rekende de wereldkampioene in de slotfase af met de eveneens sterk rijdende Ellen Van Loy, Maud Kaptheijns kwam als winnares uit een Nederlands duel met Sophie de Boer en finishte als derde.

“Het was nog best warm om te koersen en de omloop lag er ook snel bij, wat het heel lastig maakte om weg te rijden en vooral om voorop te blijven”, zei Cant. “In de voorlaatste ronde probeerde ik het een eerste keer, maar Ellen was taai en bleef nog heel lang dicht in de buurt. In de slotfase kon ik dan toch echt het verschil maken en dat is uiteraard goed voor het vertrouwen. Bij het begin van het seizoen heb je altijd wat twijfels en zit je met de vraag wie waar staat. Dan is een vroege overwinning altijd geruststellend, zeker omdat ik weet dat ik doorgaans beter word tijdens het seizoen.”

Het was Van Loy, vorige week al goed voor winst in Kessel, die van bij het begin het tempo probeerde te bepalen. In eerste instantie konden Cant, Kaptheijns, Sophie de Boer, Annemarie Worst en Laura Verdonschot mee, maar Worst en Verdonschot moesten al snel afhaken en nog voor half koers sloegen Van Loy en Cant ook een kloofje op het Nederlandse duo De Boer-Kaptheijns. Deze laatste kon nog één keer terugkeren, maar bij een tempoversnelling van Cant in de voorlaatste ronde moest ook zij definitief passen.
Van Loy van haar kant gaf zich niet zomaar gewonnen. Zij vatte de slotronde aan met amper drie seconden achterstand, leek even later dat gaatje te zullen dichten, maar een kleine hapering op een heuveltje zorgde ervoor dat Cant een iets meer geruststellende voorsprong kon nemen.

SNVH3706.jpg

De volgende weken staan twee Wereldbekers in de Verenigde Staten op het programma en daar liep het vorig jaar absoluut niet naar wens voor Cant. “Ik ben helemaal niet zeker dat zoiets niet opnieuw kan gebeuren”, aldus de wereldkampioene. “Op zich was ik conditioneel zeker niet slecht vorig jaar, maar het was er gewoon heel erg warm en dan krijg ik het altijd moeilijker. Wat mij betreft mogen de temperaturen deze keer een pak lager liggen.”

Foto's MVH

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO-Beobank) 43:15; 2. Ellen Van Loy 0:11; 3. Maud Kaptheijns (Ned) 0:21; 4. Sophie de Boer (Ned) 0:35; 5. Laura Verdonschot 0:55; 6. Loes Sels 1:11; 7. Nikki Brammeier (GBr) 1:38; 8. Kim Van de Steene 1:44; 9. Alicia Franck 1:58; 10. Joyce Vanderbeken 2:04.

 

D'hoore tweede jaar op rij de snelste in Madrid Challenge

D'hoore tweede jaar op rij de snelste in Madrid Challenge

Femke Verstichelen sneller dan zusjes Debboudt in Ursel