Indrukwekkende solo van Roos Hoogeboom in Kallo

Indrukwekkende solo van Roos Hoogeboom in Kallo

Net als vorig jaar een Nederlandse overwinning in Kallo. Toen won Marjolein van ’t Geloof, nu pakte Roos Hoogeboom (Bizkaia-Durango) uit met een indrukwekkende solo. Achter Evelien Deltombe pakte haar ploeggenote Femke Verstichelen ook nog de derde podiumplaats.

Met 51 namen ze de start van de wedstrijd over 92 kilometer, verdeeld over 21 ronden. Reeds in de tweede daarvan versnelde Hoogeboom, een reactie bleef in eerste instantie uit en dat liet de 35-jarige Nederlandse toe om tot twee minuten uit te lopen. De snelheid in het peloton werd dan toch opgevoerd. Na 50 kilometer werd het verschil gereduceerd tot 1:15, maar daar stokte het. Eerst Lensy Debboudt en vervolgens Fien Delbaere en Shari Bossuyt probeerden dan de sprong te maken, maar Verstichelen dichtte telkens de kloof en blokte ook verdere tegenaanvallen telkens af.

Het zorgde ervoor dat Hoogeboom opnieuw verder kon uitlopen, aan de finish kon ze met meer dan drie minuten voorsprong rustig de tijd nemen om het applaus in ontvangst te nemen. In de slotkilometer demarreerde Evelien Deltombe vanuit het peloton en ze hield net stand met de tweede plaats als beloning. Verstichelen eiste de derde podiumplaats op, voor Margot Dutour en Shari Bossuyt.

DSC_9318 (2).JPG

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Roos Hoogeboom (Ned/Bizkaia-Durango) 92 km/2u28:09 (gem. 36,5 km/u); 2. Evelien Deltombe 3:10; 3. Femke Verstichelen; 4. Margot Dutour (Fra); 5. Shari Bossuyt; 6. Laura Van Geyt; 7. Kaat Hannes; 8. Lone Meertens; 9. Lena-Marie Gerstäcker (Dui); 10. Lara Defour.

 

Kaat Hannes sprint naar winst in Wenduine

Kaat Hannes sprint naar winst in Wenduine

D'hoore tweede jaar op rij de snelste in Madrid Challenge

D'hoore tweede jaar op rij de snelste in Madrid Challenge