D'hoore tweede jaar op rij de snelste in Madrid Challenge

D'hoore tweede jaar op rij de snelste in Madrid Challenge

Na drie edities van de Madrid Challenge by La Vuelta staat de naam van Jolien D’hoore al tweemaal op de palmares. Net als vorig jaar was ze zondag de snelste in een massasprint, voor Coryn Rivera en Roxane Fournier.

Deze laatste wedstrijd van de Women’s World Tour kreeg niet meteen het beste deelnemersveld aan de start. Boels Dolmans, WM3 Pro Cycling, Cervélo-Bigla en Canyon-SRAM waren vier toonaangevende teams die verstek gaven. Het zorgde er ook voor dat er van de top tien in de stand met Rivera, Elisa Longo Borghini en D’hoore slechts drie rensters in actie kwamen in Madrid. Anna van der Breggen was meteen ook zeker van eindwinst.

Nu is de Madrid Challenge natuurlijk ook in de eerste plaats een kans voor de sprintsters en die waren er dan weer wel. Aanvalspogingen krijgen in de straten van de Spaanse hoofdstad dan ook zelden veel ruimte. Onder meer Thalita de Jong en Demmy Druyts deden wel pogingen, maar zonder veel succes. Op goed tien kilometer van de finish was er wel een lovenswaardige aanval van Malgorzata Jasinska. De Poolse slaagde erin om vijftien seconden voorsprong te nemen, maar in de slotkilometers werd ze eerst bijgehaald door Elise Delzenne, Coralie Demay en Charlotte Becker, waarna ook het peloton de kloof overbrugde.

Op weg naar de finish waren het de dames van Team Sunweb die een treintje op de rails zetten in functie van Rivera, de winnares van de Ronde van Vlaanderen. Aan de andere kant van de weg ging Fournier haar kans, maar D’hoore timede weer perfect en sprintte in de slotmeters tussen Rivera en Fournier door naar winst.

“Dit is een overwinning die veel betekent voor mij”, zei D’hoore. “Ik wilde hier echt mijn zege van vorig jaar overdoen en kon daarvoor andermaal rekenen op een heel sterk team. In de eerste wedstrijdhelft hield Julie Leth me de hele tijd uit de wind waardoor ik veel energie kon sparen. De andere ploeggenotes namen het daarna over en in de slotronde was het Emilia Fahlin die bij me bleef en me in een ideale positie afzette voor de sprint.”

Foto @Velofocus

Top 10: 1. Jolien D’hoore (Wiggle High5) 87 km/2u02:31 (gem. 42,606 km/u); 2. Coryn Rivera (USA); 3. Roxane Fournier (Fra); 4. Eugenia Bujak (Pol); 5. Sheyla Gutierrez (Spa); 6. Giorgia Bronzini (Ita); 7. Chloe Hosking (Aus); 8. Susanne Andersen (Nor); 9. Leah Kirchmann (Can); 10. Alba Teruel (Spa).

 

Indrukwekkende solo van Roos Hoogeboom in Kallo

Indrukwekkende solo van Roos Hoogeboom in Kallo

Sanne Cant boekt al meteen eerste zege in Eeklo

Sanne Cant boekt al meteen eerste zege in Eeklo