Brennauer nipt sneller dan Hosking in Boels Rental Ladies Tour

Brennauer nipt sneller dan Hosking in Boels Rental Ladies Tour

In de Boels Rental Ladies Tour heeft de Duitse Lisa Brennauer (Canyon-SRAM) de derde rit gewonnen. In een massasprint verwees ze Chloe Hosking en Roxane Fournier naar de dichtste ereplaatsen. Kirsten Wild, de winnares van woensdag, werd nu vierde. Annemiek van Vleuten start ook zaterdag in de leiderstrui.

Voor de resterende drie dagen van de laatste rittenkoers in de Women’s World Tour werd afgezakt naar Limburg. Vrijdag stonden tussen Gennep en Weert 121,4 kilometer op het menu. Ook nu lag de snelheid van bij het begin heel hoog, de vele aanvalspogingen waren dan ook van korte duur. Jessy Druyts was in de eerste wedstrijdhelft een van de moedigen om het te proberen, maar meer dan tien seconden voorsprong kreeg ze niet van het peloton. Winanda Spoor, ook woensdag al in de aanval, en Rossella Ratto kregen na 75 kilometer heel even 35 seconden voorgift, maar ook zij werden desondanks snel weer tot de orde geroepen.

In Weert moesten nog drie plaatselijke ronden van 8,5 kilometer worden afgelegd. Daarin sprokkelde Spoor gretig punten om haar leidersplaats in het tussensprintklassement te verstevigen, voor de rest hielden de ploeggenotes van leidster Van Vleuten alles perfect onder controle. Zo ging het regelrecht naar een tweede massasprint. Het werd een pittig duel tussen Brennauer en Hosking met de Duitse als winnares. Dankzij de bonificaties nadert ze in het klassement tot op een halve minuut van Van Vleuten.

Foto Paul Hinninck

Top 10 rit: 1. Lisa Brennauer (Dui/Canyon-SRAM) 121,4 km/2u57:42 (gem. 40,990 km/u); 2. Chloe Hosking (Aus); 3. Roxane Fournier (Fra); 4. Kirsten Wild (Ned); 5. Marta Bastianelli (Ita); 6. Christine Majerus (Lux); 7. Maria Giulia Confalonieri (Ita); 8. Gracie Elvin (Aus); 9. Annemiek van Vleuten (Ned); 10. Trixi Worrack (Dui).

Top 10 stand: 1. Annemiek van Vleuten (Ned/Orica-Scott) 6u44:29; 2. Ellen van Dijk (Ned) 0:09; 3. Lisa Brennauer (Dui) 0:30; 4. Anna van der Breggen (Ned) 0:47; 5. Linda Villumsen (NZl) 0:55; 6. Chantal Blaak (Ned) 1:01; 7. Mieke Kröger (Dui) 1:04; 8. Ann-Sophie Duyck 1:10; 9. Trixi Worrack (Dui) 1:19; 10. Amy Pieters (Ned) 1:29.
 


 

Van der Breggen wint, Van Vleuten steviger leidster in Boels Rental Ladies Tour

Kirsten Wild veruit de snelste in eerste rit Boels Rental Ladies Tour