Amy Cure doet het in massasprint in Dudzele

Amper vier dagen na haar winst in Oostkamp pakte Amy Cure in het nabijgelegen Dudzele een nieuwe overwinning. Dit keer klopte ze de hele bende in een massasprint.

De 72 gestarte rensters zorgden niet meteen voor het meest boeiende wedstrijdverloop. Elke ronde mocht er wel worden gesprint voor premies, telkens voor de beste drie. Hierin toonde Cure zich al de meest regelmatige. Even reden vijf meisjes weg, maar meer dan dat was het ook niet. Vooraleer iemand er erg in had, was alles al opnieuw samen. In de massasprint gaf Amy Cure met Fenna Vanhoutte een andere goed op dreef zijnde renster het nakijken. Margot Dutour legde beslag op de derde plaats.

Top 10: 1. Amy Cure (Wiggle High5) 84,7 km/2u08:24 (gem. 39,58 km/u); 2. Fenna Vanhoutte; 3. Margot Dutour (Fra); 4. Gaia Tortolina (Ita); 5. Natalya Saifutdinova (Kaz); 6. Mieke Docx; 7. Claudia Jongerius (Ned); 8. Kelly Kalm (Est); 9. Fien Delbaere; 10. Lauren Creamer (Ier).

 

Irena Ossola solo naar winst in Heusden

Irena Ossola solo naar winst in Heusden

Julia Soek zorgt voor nieuwe Nederlandse zege in Erondegemse Pijl

Julia Soek zorgt voor nieuwe Nederlandse zege in Erondegemse Pijl