Julia Soek zorgt voor nieuwe Nederlandse zege in Erondegemse Pijl

Julia Soek zorgt voor nieuwe Nederlandse zege in Erondegemse Pijl

Ondanks de concurrentie van het EK kreeg de laatste manche van de Lotto Cycling Cup, de Erondegemse Pijl in Erpe-Mere, maar liefst 141 rensters aan de start. De zege ging naar Julia Soek, die zo haar landgenote Lucinda Brand opvolgt op de erelijst.

De eerste echte ontsnapping kwam er in de eerste helft van de wedstrijd. Floor Weerink, Marjolein van ’t Geloof en Claire Rose tekenden hiervoor. Boven de minuut raakten ze niet met hun voorsprong, maar een reagerend peloton kwam aanvankelijk ook niet dichter. Half koers bedroeg de voorsprong van de drie nog dertig seconden. Onder meer Pauliena Rooijakkers beet haar tanden stuk op de vlucht.
Toch trok het peloton uiteindelijk aan het langste eind en op dertig kilometer van de finish liep alles weer samen. Marjolein van ’t Geloof verzekerde zich ondertussen wel van het bergklassement. Met nog vijftien kilometer voor de boeg brak het peloton in twee stukken, een eerste definitieve schifting was doorgevoerd.

In de laatste ronde trokken Esther van Veen, Rachel Neylan en Julia Soek ten aanval. Hun poging bleek ook de goede te zijn. De Nederlandse Soek rekende in de eindsprint af met de Australische Neylan. Soeks landgenote van Veen werd op een tiental meter derde. Nauwelijks vijftien seconden later won de Amerikaanse Coryn Rivera, ploeggenote van Soek en vorige week nog winnares van de Prudential Ride in Londen, de pelotonsprint om de vierde plaats. Monique van de Ree (Lares-Waowdeals) werd zesde en verzekerde zich zo van de eindwinst in de Lotto Cycling Cup. Beste landgenote was Kelly Druyts op de tiende plaats.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Julia Soek (Ned/Team Sunweb) 116 km/2u58:36 (gem. 38,97 km/u); 2. Rachel Neylan (Aus); 3. Esther van Veen (Ned) 0:03; 4. Coryn Rivera (USA) 0:17; 5. Nina Kessler (Ned); 6. Monique van de Ree (Ned); 7. Eva Buurman (Ned); 8. Silvia Persico (Ita); 9. Sara Mustonen (Zwe); 10. Kelly Druyts.

 

Amy Cure doet het in massasprint in Dudzele

Marianne Vos grijpt Europese titel in sprint met drie