Nederlandse Wiebes snelste in EK junioren, Bossuyt achtste

In het Deense Herning mochten de meisjes junioren vrijdagochtend de spits afbijten van het EK op de weg. Drie grote ronden van iets meer dan 20 kilometer moesten een nieuwe kampioene aanduiden.

Een hectische start met de nodige valpartijen kenmerkte de wedstrijd. Na één ronde was alles nog gesloten. Kersvers tijdritkampioene Elena Pirrone was de eerste echte aanvalster van de dag. Meer dan vijftien seconden liep ze niet weg. Onder aanvoering van het Nederlandse team was alles snel te herdoen. Naar het einde van de tweede ronde toe waagde Shari Bossuyt haar kans. De regen boven Herning gutste feller uit de hemel en ook Bossuyt kreeg niet meer dan tien seconden bonus. Bij het ingaan van de slotronde was dan ook alles weer samen.

Er volgden in die slotronde enkele aanvalspogingen uit het Franse kamp. Eén ervan met Norbert, de Russische Mekhtieva en opnieuw Pirrone leek op zeven kilometer van de finish een kleine kans te krijgen. Het was echter alweer een maat voor niets. Met de compacte groep stormden ze richting finish, waar de Nederlandse Lorena Wiebes zich net iets sneller toonde dan de Deense Emma Norsgaard. Letizia Paternoster werd derde en daarmee was de Italiaanse goed voor brons. Shari Bossuyt sprintte naar een knappe ereplaats, de West-Vlaamse eerstejaars werd uiteindelijk achtste.

Top 10: 1. Lorena Wiebes (Ned) 60,3 km/1u32:21 (gem. 39,1 km/u); 2. Emma Norsgaard Jorgensen (Den); 3. Letizia Paternoster (Ita); 4. Martina Fidanza (Ita); 5. Clara Lundmark (Zwe); 6. Maeva Paret (Fra); 7. Maria Martins (Por); 8. Shari Bossuyt; 9. Sofia Rodriguez Revert (Spa); 10. Maja Perinovic (Kro);... 18. Jinse Peeters; 19. Lotte Rotman; 34. Alana Castrique 0:12; 40. Ditte Lenseclaes 0:16.

 

Amy Cure fietst concurrentie op een hoopje in Oostkamp

Amy Cure fietst concurrentie op een hoopje in Oostkamp

Femke Verstichelen onbedreigd naar zege in Lombardsijde

Femke Verstichelen onbedreigd naar zege in Lombardsijde