Amy Cure fietst concurrentie op een hoopje in Oostkamp

Amy Cure fietst concurrentie op een hoopje in Oostkamp

Met een indrukwekkende solo heeft de Australische Amy Cure vrijdagavond de wedstrijd in Oostkamp naar haar hand gezet. Ze won uiteindelijk met meer dan vier minuten voorsprong.

Met 59 rensters werd gestart in deze avondwedstrijd. In de tweede van achttien af te leggen ronden liet Amy Cure het peloton in de steek. In haar eentje bouwde de Australische van Wiggle High5 haar voorsprong stelselmatig uit. Lensy Debboudt en Fiona Dutriaux hadden een moedige reactie in huis. Zij kregen nadien het gezelschap van de Noorse Kirsti Ruud en de Amerikaanse Samantha Fox, maar de achterstand van dit kwartet op een ontketende Cure bedroeg even voorbij half koers al bijna drie minuten. Het peloton mocht wegens de te grote achterstand een ronde voor het einde spurten voor de ereprijzen. Bij de achtervolgsters diende Fiona Dutriaux de rol nog te lossen. In de spurt voor de tweede plaats haalde Kirsti Ruud het voor Lensy Debboudt en Samantha Fox.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Amy Cure (Aus/Wiggle High5) 91,8 km/2u09:07 (gem. 40,33 km/u); 2. Kirsti Ruud (Nor) 4:12; 3. Lensy Debboudt; 4. Samantha Fox (USA); 5. Carolien Haers 7:00; 6. Lara Defour 7:30; 7. Tone Hatteland Lima (Nor); 8. Laura Van Geyt; 9. Steffy Van den Haute; 10. Liena Vanderheyden.

 

Marianne Vos grijpt Europese titel in sprint met drie

Nederlandse Wiebes snelste in EK junioren, Bossuyt achtste