Kirsten Wild veruit de snelste in eerste rit Boels Rental Ladies Tour

In Arnhem won Kirsten Wild (Cylance Pro Cycling) de eerste rit in lijn van de Boels Rental Ladies Tour. In een massasprint versloeg ze schijnbaar met sprekend gemak Maria Giulia Confalonieri (Lensworld-Kuota) en Lisa Brennauer. Annemiek van Vleuten, winnares van de proloog, behoudt de leiderstrui.

Tussen startplaats Eibergen en de finish in Arnhem lagen 132,8 kilometer. Er werd van bij de start een stevig tempo ontwikkeld, maar toch slaagde de Japanse kampioene Eri Yonamine er na goed twintig kilometer in om weg te rijden. Aanvankelijk leek ze niet veel ruimte te krijgen, maar uiteindelijk zakte het tempo in het peloton een beetje en kon de Japanse twee minuten voorsprong nemen.

Winanda Spoor (Lensworld-Kuota) en Ilona Hoeksma gingen dan in de reactie en na een achtervolging van zo’n dertig kilometer sloten ze aan bij Yonamine. Ondertussen had ook Hanna Solovey nog een tegenaanval geplaatst, maar zij kon de kloof niet overbruggen en werd weer gegrepen door het peloton. De drie hadden op dat moment een voorsprong van anderhalve minuut, kloof die een tijdje nagenoeg intact bleef. Op twintig kilometer van de finish zakte het verschil voor het eerst onder de minuut.

De als eerste in de aanval getrokken Yonamine had nog wat krachten overgehouden, want op een klimmetje in het plaatselijke circuit in en rond Arnhem liet ze Spoor en Hoeksma weer achter. Terwijl die vervolgens snel werden bijgehaald door het peloton, bleef Yonamine moedig vechten. De meer dan verdiende overwinning kwam er echter niet, want op minder dan drie kilometer van de finish werd ze overspoeld. Massasprint dus en daarin was Kirsten Wild met lengten voorsprong de snelste. Jessy Druyts sprintte naar een achtste plaats.

Top 10 rit: 1. Kirsten Wild (Ned/Cyclance Pro Cycling) 132,8 km/3u18:48 (gem. 40,080 km/u); 2. Maria Giulia Confalonieri (Ita); 3. Lisa Brennauer (Dui); 4. Amy Pieters (Ned); 5. Ellen van Dijk (Ned); 6. Sheyla Gutierrez (Spa); 7. Claudia Koster (Ned); 8. Jessy Druyts; 9. Jeanne Korevaar (Ned); 10. Roxane Fournier (Fra).

Top 10 stand: 1. Annemiek van Vleuten (Ned/Orica-Scott) 3u24:35; 2. Ellen van Dijk (Ned) 0:05; 3. Lisa Brennauer (Dui) 0:07; 4. Trixi Worrack (Dui) 0:18; 5. Kirsten Wild (Ned); 6. Amy Pieters (Ned) 0:19; 7. Anna van der Breggen (Ned) 0:21; 8. Lucinda Brand (Ned) 0:23; 9. Chantal Blaak (Ned) 0:25; 10. Elisa Longo Borghini (Ita) 0:27.
 

Brennauer nipt sneller dan Hosking in Boels Rental Ladies Tour

Brennauer nipt sneller dan Hosking in Boels Rental Ladies Tour

Nathalie Bex verslaat Melissa Lowther in criterium Putte

Nathalie Bex verslaat Melissa Lowther in criterium Putte