Femke Verstichelen onbedreigd naar zege in Lombardsijde

Femke Verstichelen onbedreigd naar zege in Lombardsijde

Dertien rensters gingen van start in het dernycriterium van Lombardsijde. De startvlag was amper neergelaten of Femke Verstichelen nam de rest van het deelnemersveld op sleeptouw.

Haar slagkracht zorgde ervoor dat er snel enkele rensters de rol dienden te lossen. Annelies Dom, Laura Van Geyt en Jolien Verschueren waren de eerste achtervolgers. Annelies Dom gaf heel even de indruk de kloof naar Verstichelen te kunnen dichten, maar dat bleek slechts bedrog. De renster van Lotto Soudal Ladies kon wel haar tweede plaats vasthouden. In de strijd voor de derde plaats speelden Jolien Verschueren en Laura Van Geyt even haasje-over, maar het was uiteindelijk laatstgenoemde die de derde podiumplaats mocht betreden.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Femke Verstichelen (Bizkaia-Durango) 22 km/35:00 (gem. 37,71 km/u); 2. Annelies Dom; 3. Laura Van Geyt; 4. Jolien Verschueren; 5. Mieke Docx; 6. Gaia Tortolina (Ita); 7. Fatima Berton; 8. Tara Gins; 9. Steffy Van den Haute; 10. Naïka Deneef.

 

Nederlandse Wiebes snelste in EK junioren, Bossuyt achtste

Ann-Sophie Duyck verovert zilver in EK tijdrijden, Ellen van Dijk wint

Ann-Sophie Duyck verovert zilver in EK tijdrijden, Ellen van Dijk wint