Nathalie Bex verslaat Melissa Lowther in criterium Putte

Nathalie Bex verslaat Melissa Lowther in criterium Putte

Nathalie Bex is na Emma Johansson en Thalita de Jong de derde naam op de erelijst van het criterium in Putte. In de sprint was de eerstejaars belofte van Sport Vlaanderen-Guill d’Or sneller dan haar medevluchtster Melissa Lowther.

Met 35 rensters werd gestart voor een wedstrijd over 60 kilometer, verdeeld over 27 rondjes. Sanne Cant, bovenaan de affiche, was er jammer genoeg niet bij. De wereldkampioene veldrijden moest afzeggen wegens een kleine blessure die haar enkele dagen van de fiets houdt. De wedstrijd bleef lang gesloten, al zorgden de vele premiesprints toch voor het nodige animo. De zusjes Druyts – Kelly, Demmy en Lenny – kaapten veruit het grootste deel van de premiepot mee.

Op een viertal ronden van het einde kwam er dan toch nog afscheiding. Nathalie Bex en Melissa Lowther ontsnapten en reden in de resterende kilometers nog een geruststellende voorsprong bijeen. In de sprint was Bex duidelijk sneller dan haar Britse concurrente. Haar tweede overwinning bij de elite meteen, want Bex won eerder dit seizoen ook al in Bambrugge. De sprint van het peloton met de derde podiumplaats als inzet werd gewonnen door Kelly Druyts.

DSC_8677.JPG

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Nathalie Bex (Sport Vlaanderen-Guill d’Or) 60 km/1u35:45 (gem. 37,2 km/u); 2. Melissa Lowther (GBr); 3. Kelly Druyts 0:18; 4. Eleanor Dickinson (GBr); 5. Lenny Druyts; 6. Minke Bakker (Ned); 7. Margot Dutour (Fra); 8. Melissa van der Peet (Ned); 9. Emily Meakin (GBr); 10. Rosa Törmänen (Fin).

Kirsten Wild veruit de snelste in eerste rit Boels Rental Ladies Tour

Lensy Debboudt boekt tweede zege van seizoen in Uitbergen

Lensy Debboudt boekt tweede zege van seizoen in Uitbergen