Thalita de Jong stoomt zich in Nederhasselt met succes klaar voor veldritseizoen

Thalita de Jong stoomt zich in Nederhasselt met succes klaar voor veldritseizoen

Een week na haar overwinning in de GP Sofie De Vuyst in Steenhuize heeft Thalita de Jong ook de wedstrijd in Nederhasselt naar haar hand gezet. Deze keer was ze de snelste van een kopgroep van zeven.

Er gingen in Nederhasselt 103 rensters van start voor een wedstrijd die op een pittig parcours werd verreden. Bryony van Velzen, Jacqueline Dietrich en Kylie Waterreus versnelden meteen na de start, maar werden nog voor het einde van de openingsronde tot de orde geroepen. Ook een poging van Sarah Inghelbrecht, Femke Verstichelen en Roos Hoogeboom kende geen succes. De beslissing viel na amper twintig kilometer toen een achttal met Amilya Isakova, Melissa Lowther, Roos Hoogeboom, Thalita de Jong, Jacqueline Dietrich, Anna Henderson, Marlies van der Lugt en Kelly Van den Steen als enige Belgische vaart maakte.

Van der Lugt diende snel de rol te lossen, maar de overige zeven bouwden hun voorsprong stelselmatig uit. Enige reactie vanuit het peloton bleef uit. De zeven leiders vatten de slotronde aan met een bonus van meer dan twee minuten. In de slotkilometers waagde Thalita de Jong zich aan een uitval, maar ze kreeg geen vrijgeleide. De Nederlandse had echter nog voldoende krachten over om de eindsprint naar haar hand te zetten. Goed voor haar vijfde voltreffer van het seizoen. De Britse meiden Anna Henderson en Melissa Lowther eindigden tweede en derde, Kelly Van den Steen finishte zesde.

DSC_8649.JPG

“Het zit goed in de aanloop naar het veldritseizoen. De komende weken zet ik de voorbereiding verder in de Boels Ladies Tour en de Lotto Belgium Tour. Deze twee rittenkoersen moeten me in staat stellen om mijn conditie voor het nakende crossseizoen nog wat bij te schaven”, zei de gewezen wereldkampioene in het veldrijden. De Jong is er nog niet uit bij welke ploeg ze volgend seizoen aan de slag gaat. “Mijn contract bij Lares-Waowdeals loopt over één jaar en eindigt op 31 december. Ik bekijk momenteel verscheidene opties.”

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Thalita de Jong (Ned/Lares-Waowdeals) 84,12 km/2u11:46 (gem. 37,84 km/u); 2. Anna Henderson (GBr); 3. Melissa Lowther (GBr); 4. Roos Hoogeboom (Ned); 5. Jacqueline Dietrich (Dui); 6. Kelly Van den Steen; 7. Amilya Isakova (Kaz) 0:04; 8. Esther Meisels (USA) 1:30; 9. Saartje Vandenbroucke; 10. Eleanor Dickinson (GBr) 1:45.

 

Lensy Debboudt boekt tweede zege van seizoen in Uitbergen

Lensy Debboudt boekt tweede zege van seizoen in Uitbergen

Deignan verslaat Ferrand-Prévot in Plouay