Dani Christmas snelste van kleine kopgroep in Ledegem

Dani Christmas snelste van kleine kopgroep in Ledegem

In het West-Vlaamse Ledegem pakte Dani Christmas (Jos Feron Lady Force), zaterdag al tweede in Steenhuize, zondag de overwinning. De Britse toonde zich de snelste van een kopgroep van zes en verwees Femke Verstichelen en Kaat Hannes naar de dichtste ereplaatsen.

Er verschenen 81 rensters aan de start van de GP Maurice Godderis, zij moesten zestien ronden voor een totaal van 81,6 kilometer afleggen. De Luxemburgse Claire Faber koos al in de eerste ronde voor de aanval, even later kreeg ze gezelschap van de Nederlandse Kylie Waterreus en de Finse Laura Vainionpää. Tot de vijfde ronde konden ze van hun vrijheid genieten, toen viel het peloton hen weer op de nek.

Twee ronden later, iets voor half koers, volgde een nieuwe aanval van drie rensters. Dani Christmas verscheen in de spits met Evelien Debboudt en de Nederlandse Femke Geeris. Vanuit het peloton kwam er reactie van Femke Verstichelen, Kaat Hannes en de Britse Alice Sharpe. De twee trio’s vloeiden samen in de tiende ronde en meteen bleek de goede ontsnapping gevormd. De zes reden tot bijna anderhalve minuut voorsprong bijeen. Verdere afscheiding kwam er niet meer in die kopgroep en Christmas gaf in de sprint Verstichelen, Hannes, Geeris, Sharpe en Debboudt in die volgorde het nakijken.

DSC_8511.JPG

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Dani Christmas (GBr/Jos Feron Lady Force) 81,6 km/2u02:06 (gem. 39,44 km/u); 2. Femke Verstichelen; 3. Kaat Hannes; 4. Femke Geeris (Ned); 5. Alice Sharpe (GBr); 6. Evelien Debboudt; 7. Elodie Belz (Fra) 0:53; 8. Birgitte Ravndal (Nor); 9. Carolien Haers; 10. Fien Delbaere.

 

Deignan verslaat Ferrand-Prévot in Plouay

Vos wint Ronde van Noorwegen, slotrit voor Guarnier

Vos wint Ronde van Noorwegen, slotrit voor Guarnier