Kelly Druyts snelste van vier in criterium Kapellen

Kelly Druyts heeft dinsdagavond het criterium in Kapellen gewonnen. In een sprint met vier was ze sneller dan Amy Cure, Jessica Pratt en Femke Verstichelen.

De wedstrijd lag al snel in zijn definitieve plooi, de allereerste ontsnapping van de avond bleek meteen de goede. Met vier reden ze vlot weg van de concurrentie: Kelly Druyts en Femke Verstichelen kregen met Cure en Pratt een Australisch duo mee. De rest verloor steeds meer terrein. Op drie ronden van het einde probeerde Verstichelen de sprint te ontlopen, maar bij het ingaan van de slotronde werd ze opnieuw gegrepen. In de spurt vond Druyts net op tijd een gaatje tussen Cure en de nadarafsluiting om naar de zege te snellen.

Top 10: 1. Kelly Druyts (Sport Vlaanderen-Guill d’Or) 50 km/1u18:07 (gem. 37,61 km/u); 2. Amy Cure (Aus); 3. Jessica Pratt (Aus); 4. Femke Verstichelen; 5. Verena Eberhardt (Oos) 1:53; 6. Lucy Kennedy (Aus); 7. Lenny Druyts 1:55; 8. Shannon Malseed (Aus); 9. Jessy Druyts; 10. Désirée Ehrler (Zwi).

 

Ann-Sophie Duyck verovert zilver in EK tijdrijden, Ellen van Dijk wint

Ann-Sophie Duyck verovert zilver in EK tijdrijden, Ellen van Dijk wint

Monique van de Ree opnieuw de beste in Ninove

Monique van de Ree opnieuw de beste in Ninove