Amy Cure ook in Maria-ter-Heide de beste

Amy Cure ook in Maria-ter-Heide de beste

Amy Cure heeft voor de derde keer in minder dan twee weken tijd een Vlaamse zege mogen bijschrijven op haar palmares. Na de lange solo in Oostkamp en de zege in een massasprint in Brugge-Dudzele versloeg de Australische van Wiggle High5 in Maria-ter-Heide de Nederlandse Roos Hoogeboom in een sprint met twee.

Hoogeboom en Cure lieten de rest van het 73 rensters tellende deelnemersveld al vrij snel achter. Terwijl ze de premies mooi onder elkaar verdeelden, reden ze ook steeds verder weg van het peloton waar niet veel reactie kwam. Het verschil liep op tot twee minuten en meteen werd duidelijk dat de twee voorop zouden blijven. In de sprint kende Cure nauwelijks moeite om Hoogeboom naar de tweede plaats te verwijzen. De Italiaanse Debora Silvestri reed nog weg uit het peloton en werd derde.

De eerste twintig mochten vervolgens nog de afvallingskoers afwerken waarbij voor de winnares een premie van duizend euro lag te wachten. Ook die kaapte Cure, die na afloop van dit seizoen in het huwelijk treedt met de broer van Serge Pauwels, mee. Ze versloeg in de eindsprint met een half wiel verschil de Nederlandse Nina Kessler, de Kazachse Natalya Saifutdinova werd derde.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Amy Cure (Aus/Wiggle High5) 72 km/1u54:58 (gem. 36,75 km/u); 2. Roos Hoogeboom (Ned); 3. Debora Silvestri (Ita) 1:58; 4. Letizia Borghesi (Ita) 2:01; 5. Natalya Saifutdinoa (Kaz) 2:23; 6. Abigail Youngwerth (USA) 2:33; 7. Lauren Creamer (Ier); 8. Nina Kessler (Ned); 9. Sandra Weiss (Zwi); 10. Martine Bras.

 

Jarmila Machacova snelste van zes in Haasdonk

Jarmila Machacova snelste van zes in Haasdonk

Susanna Zorzi zorgt voor Italiaanse winst in Wilrijk

Susanna Zorzi zorgt voor Italiaanse winst in Wilrijk