Susanna Zorzi zorgt voor Italiaanse winst in Wilrijk

Susanna Zorzi zorgt voor Italiaanse winst in Wilrijk

In Wilrijk was maandag de 25-jarige Italiaanse Susanna Zorzi de beste. Ze versloeg zonder veel moeite haar vluchtgezel Ellen Van Loy.

Met 71 namen ze de start in deze Jaarmarktprijs over negentig kilometer, verdeeld over dertig korte ronden. In de aanvangsfase konden wel enkele vluchtpogingen worden genoteerd, maar veel meer dan een handvol seconden voorsprong kreeg niemand. Dat veranderde toen Susanna Zorzi en Ellen Van Loy zowat half koers de krachten bundelden. Zij namen vlot een minuut voorsprong, een verschil dat vervolgens alleen nog maar groter zou worden.

Tot een echte sprint tussen het leidende duo kwam het niet. Zorzi, de voorbije twee seizoenen bij Lotto Soudal Ladies en dit jaar ploeggenote van Ann-Sophie Duyck bij het Britse Drops, kende geen moeite om Van Loy te verslaan en haar eerste zege van het seizoen te boeken. “Winnen zat er niet in”, gaf Van Loy achteraf toe. “Op een viertal ronden van het einde voelde ik dat het stilaan op was. Ik heb Susanna gevraagd om mij tot het einde mee te nemen zodat ik toch zeker de tweede plaats kon veiligstellen.”

Vanuit het peloton versnelde in de slotfase Irena Ossola, zaterdag winnares in Heusden, om met succes op zoek te gaan naar de derde plaats. Dani Christmas en Kim Johanna Kohlmeyer reden ook al solo naar de plaatsen vier en vijf, in de sprint met de zesde plaats als inzet versloeg Claudia Koster Lotte Kopecky.

Foto Paul Hinninck (archief)

Top 10: 1. Susanna Zorzi (Ita/Drops) 90 km/2u23:58 (gem. 36,63 km/u); 2. Ellen Van Loy 0:05; 3. Irena Ossola (USA) 1:48; 4. Dani Christmas (GBr) 2:25; 5. Kim Johanna Kohlmeyer (Dui) 2:55; 6. Claudia Koster (Ned) 3:14; 7. Lotte Kopecky; 8. Thalita de Jong (Ned); 9. Lenny Druyts; 10. Lauren Creamer (Ier).

 

Amy Cure ook in Maria-ter-Heide de beste

Amy Cure ook in Maria-ter-Heide de beste

Nancy van der Burg wint in Emptinne