Nancy van der Burg wint in Emptinne

Nancy van der Burg heeft zondag de nationale wedstrijd in Emptinne gewonnen. De 25-jarige Nederlandse van Jos Feron Lady Force topte een heel internationaal podium, met de Zwitserse Sandra Weiss op de tweede en de Italiaanse Debora Silvestri op de derde plaats.

Met 51 waren ze om vijftien ronden van 5,5 kilometer aan te vatten. De twintig Belgische dames waren daarbij duidelijk in de minderheid. Terwijl de wedstrijd vorig jaar al snel in een beslissende plooi werd gelegd met een vroege ontsnapping die tot het einde standhield, bleef deze keer zowat de helft van het deelnemersveld tot het einde aanspraak maken op de overwinning. Onder meer Senna Feron, Martina Weiss en Dani Christmas, de Britse winnares van vorig jaar, probeerden om de beurt wel een beslissing te forceren, maar veel afscheiding kwam er niet en uiteindelijk trokken ze nog met 22 rensters richting finish. Op de hellende aankomststrook toonde Van der Burg zich duidelijk de snelste voor Sandra Weiss en Silvestri, de Namibische Vera Adrian en Christmas. Fenna Vanhoutte, zaterdag nog tweede in Heusden, werd eerste Belgische op de zesde plaats.

Top 10: 1. Nancy van der Burg (Ned) 82,5 km/2u27:13 (gem. 33,673 km/u); 2. Sandra Weiss (Zwi); 3. Debora Silvestri (Ita); 4. Vera Adrian (Nam); 5. Dani Christmas (GBr); 6. Fenna Vanhoutte; 7. Letizia Borghesi (Ita); 8. Martina Weiss (Zwi); 9. Githa Michiels; 10. Vania Canvelli (Ita).

 

Susanna Zorzi zorgt voor Italiaanse winst in Wilrijk

Susanna Zorzi zorgt voor Italiaanse winst in Wilrijk

Lotta Lepistö de snelste in Crescent Vargarda

Lotta Lepistö de snelste in Crescent Vargarda