Sarah Inghelbrecht snelste van drie in Borgerhout

Sarah Inghelbrecht snelste van drie in Borgerhout

In Borgerhout heeft Sarah Inghelbrecht (Lares-Waowdeals) haar vierde zege van het seizoen geboekt. In een sprint met drie versloeg ze de Finse Laura Vainionpää en Loes Sels. Eerder won Inghelbrecht al in Sinaai, Puivelde en een tijdrit in het Nederlandse Herkenbosch.

Met 93 gingen ze van start in de Grote Prijs Sofie Goos, op zoek naar een opvolgster voor Floortje Mackaij. Reeds in de eerste ronde kozen Vainionpää en Margot Dutour voor de aanval. Ze kregen even later het gezelschap van Sels en Inghelbrecht. De vier werkten uitstekend samen en konden een mooie voorsprong van 1:45 opbouwen. Terwijl het op zeker moment te snel ging voor Dutour, kwam er op ongeveer veertig kilometer van de finish een reactie van Kim de Baat, terug na twee weken aan de kant te hebben gestaan wegens ziekte, en Demi de Jong. In de buurt van het leidende trio kwamen ze echter nooit, het peloton konden ze wel op afstand houden.

Zo ging het richting finish. In de sprint moest Sels al snel passen, Inghelbrecht hield Vainionpää af. Iets meer dan een minuut later toonde De Baat zich sneller dan De Jong in de sprint voor de vierde plaats, nog een minuutje later versloeg Fiona Dutrioux Lotte Rotman en Lenny Druyts voor de zesde plaats.

“Toen we ruim anderhalve minuut voorsprong hadden verzameld, wist ik dat we een grote kans hadden om voorop te blijven als we bleven samenwerken”, zei Inghelbrecht. “Vorige week in Beveren was het net zo. Toen zat ik bij de achtervolgers en we naderden er nauwelijks op de vluchters. Het was Sels die hier de sprint aanging, ik zat in tweede positie en dat was ideaal. Zo kon ik enerzijds profiteren van de lead-out van Loes en anderzijds kon ik de opkomende Vainionpää opvangen.”

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Sarah Inghelbrecht 85 km/2u10:48 (gem. 38,41 km/u); 2. Laura Vainionpää; 3. Loes Sels; 4. Kim de Baat 1:10; 5. Demi de Jong (Ned); 6. Fiona Dutriaux (Fra) 2:10; 7. Lotte Rotman; 8. Lenny Druyts; 9. Marthe Truyen; 10. Gaia Tortolina (Ita).

 

Minke Bakker wint massasprint in Arendonk

Tweede eindzege Van der Breggen in Giro Rosa

Tweede eindzege Van der Breggen in Giro Rosa