Sheyla Gutierrez snelste van ruime kopgroep in Giro Rosa

De zevende rit in de Giro Rosa is gewonnen door de Spaanse kampioene Sheyla Gutierrez (Cylance Pro Cycling). De winnares van Le Samyn was de snelste van een ruime kopgroep. De roze leiderstrui blijft eigendom van Anna van der Breggen.

Nog slechts twee Belgische rensters in koers. Saartje Vandenbroucke kwam donderdag niet meer aan de start, Jolien D’hoore en Kaat Hannes begonnen wel aan de 145,5 kilometer lange rit van Isernia naar Baronissi. Na een ondanks de hitte alweer snelle aanvangsfase slaagden uiteindelijk dertien rensters erin om weg te rijden van het peloton. Onder hen Chloe Hosking, die vrij snel weer moest afhaken, Tatiana Guderzo van Lensworld-Kuota, Elena Cecchini, Sheyla Gutierrez en Sabrina Stultiens, met een achterstand van 5:52 de best geplaatste in het klassement. 

De ruime kopgroep nam aanvankelijk vlot afstand tot een maximale voorsprong van meer dan drie minuten, maar na de beklimming van de Passo Serra (tweede categorie) was die gereduceerd tot 1:42. Toen het verschil verder zakte naar één minuut leek het einde van de vlucht nabij, maar vervolgens stokte het tempo in het eerste peloton en op twintig kilometer van de finish hadden de twaalf leiders opnieuw een bonus van iets meer dan twee minuten. Die aarzeling in het peloton bleek beslissend, want de kloof werd niet meer gedicht. In de sprint versloeg Gutierrez Soraya Paladin en Eugenia Bujak.

Top 10 rit: 1. Sheyla Gutierrez (Spa/Cylance Pro Cycling) 145,5 km/3u43:16 (gem. 39,096 km/u); 2. Soraya Paladin (Ita); 3. Eugenia Bujak (Pol); 4. Alexis Ryan (USA); 5. Lauren Kitchen (USA); 6. Sabrina Stultiens (Ned); 7. Alison Jackson (Can); 8. Tatiana Guderzo (Ita); 9. Carmela Cipriani (Ita); 10. Clara Koppenburg (Dui).

Top 10 stand: 1. Anna van der Breggen (Ned/Boels Dolmans) 15u37:14; 2. Elisa Longo Borghini (Ita) 1:03; 3. Annemiek van Vleuten (Ned) 1:39; 4. Megan Guarnier (USA) 3:11; 5. Amanda Spratt (Aus) 3:32; 6. Katarzyna Niewiadoma (Pol) 4:02; 7. Karol-Ann Canuel (Can) 4:22; 8. Shara Gillow (Aus) 4:53; 10. Arlenis Sierra (Cub) 4:57; 10. Sabrina Stultiens (Ned) 5:02.

Lucinda Brand wint koninginnenrit Giro Rosa

Lucinda Brand wint koninginnenrit Giro Rosa

Lotta Lepistö pakt ritje mee in Italië

Lotta Lepistö pakt ritje mee in Italië