Monique van de Ree opnieuw de beste in Ninove

Monique van de Ree opnieuw de beste in Ninove

Het criterium in Ninove werd net als vorig jaar gewonnen door Monique van de Ree (Lares-Waowdeals). De Nederlandse was duidelijk de sterkste in een kopgroep van vier.

De eerste ontsnapping was meteen de goede in de straten van Ninove. In de vijfde van in totaal 35 ronden trok Monique van de Ree door. Ze kreeg Femke Verstichelen, de Australische Shannon Malseed en de Nederlandse Kimberly Nieuwerth mee. Een goede samenwerking en afstoppingswerk van het team Lares-Waowdeals, met vooral Tara Gins en Sarah Inghelbrecht, zorgden voor een voorsprong die opliep tot boven de minuut.

Het peloton dreigde gedubbeld te worden en diende tien ronden voor het einde vroegtijdig de wedstrijd te stoppen. Monique van de Ree won de sprint met vier om de zege met lengten voorsprong. Femke Verstichelen werd tweede, Kimberly Nieuwerth derde.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Monique van de Ree (Ned/Lares-Waowdeals) 52,5 km/1u23:03 (gem. 37,08 km/u); 2. Femke Verstichelen; 3. Kimberly Nieuwerth (Ned); 4. Shannon Malseed (Aus); 5. Sarah Inghelbrecht 2:05; 6. Steffy Van den Haute; 7. Jessica Pratt (Aus); 8. Magie Cole-Lyster (Can); 9. Fiona Dutriaux (Fra); 10. Gilke Croket.

 

Kelly Druyts snelste van vier in criterium Kapellen

Karen Verdonck nieuwe Belgische kampioene bij de nieuwelingen

Karen Verdonck nieuwe Belgische kampioene bij de nieuwelingen