Elke Vanhoof strandt in kwartfinales op WK

Elke Vanhoof strandt in kwartfinales op WK

Elke Vanhoof is er in het WK in Rock Hill niet in geslaagd om verder te komen dan de kwartfinales. De wereldtitel ging naar de Amerikaanse Alise Post. In de finale versloeg zij de Australische Caroline Buchanan en de Colombiaanse Mariana Pajon.

Vanhoof, twee weken geleden na een lange inactiviteit nog goed voor zilver op het EK, was met vertrouwen naar het WK getrokken. In de reeksen deed ze het ook goed. De eerste run won ze, in de tweede bereikte ze de finish niet na een val, maar in de derde eindigde ze toch weer mooi tweede. Dit leverde een tweede plaats op in haar reeks na de Russische Yaroslava Bondarenko en al bij al dus een vlotte kwalificatie voor de kwartfinales.

Daarin kreeg de Desselse wel zware tegenstand. Alise Post won die kwartfinale voor Mariana Pajon. Vanhoof kende een slechte start en kon dit onvoldoende rechtzetten. Meer dan de zesde plaats zat er niet meer in en aangezien enkel de top vier naar de halve finales mocht, zat het WK er voor Vanhoof vroeger dan gehoopt op. “Mijn WK zat er veel te vroeg op. Na die nieuwe val in de tweede heat van de reeksen had ik het moeilijk om het van mij af te zetten en er nog vol voor te gaan”, liet Vanhoof weten op haar facebook pagina.

 

Karen Verdonck nieuwe Belgische kampioene bij de nieuwelingen

Karen Verdonck nieuwe Belgische kampioene bij de nieuwelingen

Coryn Rivera snelt naar winst in Prudential Ride London Classique

Coryn Rivera snelt naar winst in Prudential Ride London Classique