Nathalie Bex blijft in Bambrugge nipt uit greep peloton

Nathalie Bex blijft in Bambrugge nipt uit greep peloton

In het Oost-Vlaamse Bambrugge heeft eerstejaarsbelofte Nathalie Bex vrijdagavond haar eerste zege bij de elite geboekt. De 19-jarige Limburgse van Sport Vlaanderen-Guill d’Or bleef na een late uitval nipt het sprintende peloton voor.

Maar liefst 102 rensters namen de start in de twaalfde manche van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. Weinig beweging in de aanvangsfase van de 90 kilometer lange wedstrijd die nog bij droog weer begon, maar al snel maakte de regen daar een einde aan. Meer dan de helft van de deelneemsters zou de wedstrijd niet beëindigen. Het was wachten tot vijf ronden voor het einde om een eerste serieuze aanval op te tekenen. Lensy Debboudt (Keukens Redant), Saartje Vandenbroucke (Lares-Waowdeals) en de Australische Jessica Pratt fietsten een mooie voorsprong bijeen, tot boven de minuut.

Het team van Sport Vlaanderen-Guill d’Or vond het toen welletjes en plaatste zich au grand complet voorin het peloton en regelde de achtervolging op het leidende trio. De meiden van Davy Wijnant slaagden in hun opzet en alles liep opnieuw samen. Hardrijdster Nathalie Bex wilde die werkijver bekronen en waagde een late uitval. De bijzonder talentvolle Limburgse, ontgoocheld omdat ze niet in de selectie voor het EK U23 zit, hield met twintig à dertig meter voorsprong stand en nam zo toch wat revanche. Jelena Eric (BTC Ljubljana) was de snelste van het aanstormende peloton. De Servische bleef in die sprint om plaats twee Sarah Inghelbrecht (Lares-Waowdeals) voor. Femke Verstichelen werd achter Monique van de Ree vijfde en blijft aan de leiding in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Nathalie Bex (Sport Vlaanderen-Guill d’Or) 90 km/2u23:25 (gem. 37,62 km/u); 2. Jelena Eric (Srb) 0:02; 3. Sarah Inghelbrecht; 4. Monique van de Ree (Ned); 5. Femke Verstichelen; 6. Irena Ossola (USA); 7. Kaat Hannes; 8. Shannon Malseed (Aus); 9. Laura Vainionpää (Fin); 10. Laura Van Geyt.

 

Coryn Rivera snelt naar winst in Prudential Ride London Classique

Coryn Rivera snelt naar winst in Prudential Ride London Classique

Malseed houdt Hannes van zege in criterium Herentals