Malseed houdt Hannes van zege in criterium Herentals

Kaat Hannes is er net niet in geslaagd om het criterium in eigen Herentals te winnen. In een sprint met vier moest de voormalige Belgische kampioene de Australische Shannon Malseed, maandag nog tweede in Boezinge, laten voorgaan.

Twintig rondjes van twee kilometer moesten de 28 dames afhaspelen. Dat deden ze met een serieus tempo, want er werd gekoerst met een gemiddelde rond de veertig kilometer per uur. De Amerikaanse Maddy Ward zette een eerste aanval op, de in Herentals wonende Sanne Cant reageerde. Het peloton dichtte echter de kloof, waarna de Australische Lucy Kennedy versnelde. Hannes zag het gevaar en samen met Malseed en de Servische Jelena Eric maakte ze de sprong tot bij Kennedy.

De vier werkten uitstekend samen en reden een heel eind weg van de rest. De Amerikaanse Irena Ossola deed nog een poging om de kloof te overbruggen, maar slaagde daar niet in. Vooraan raakte niemand weg, in de sprint versloeg Malseed met miniem verschil Hannes, Eric pakte de derde podiumplaats. Ossola bleef uit de greep van wat restte van het peloton en finishte als vijfde. In de sprint van de groep moest Cant, de winnares van vorig jaar, het afleggen tegen de Australische Jessie Hodges.

Top 10: 1. Shannon Malseed (Aus) 40 km/59:49; 2. Kaat Hannes; 3. Jelena Eric (Srb); 4. Lucy Kennedy (Aus) 0:02; 5. Irena Ossola (USA) 0:42; 6. Jessie Hodges (Aus) 1:30; 7. Sanne Cant; 8. Karen Verhestraeten; 9. Kylie Waterreus (Ned) 1:31; 10. Femke Verstichelen.

 

Nathalie Bex blijft in Bambrugge nipt uit greep peloton

Nathalie Bex blijft in Bambrugge nipt uit greep peloton

Kim de Baat wint eerste Na-Tourcriterium in Boezinge

Kim de Baat wint eerste Na-Tourcriterium in Boezinge