Kim de Baat wint eerste Na-Tourcriterium in Boezinge

Kim de Baat wint eerste Na-Tourcriterium in Boezinge

De Sasspurters, organisatoren van Dwars door de Westhoek, toonden zich maandagavond heel tevreden over hun eerste criterium. Ze telden veel toeschouwers, zagen enkele grote namen op de deelnemerslijst verschijnen en bovendien zorgden de dames voor een boeiend wedstrijdverloop.

Met 36 waren ze om de veertig rondjes van 1,7 kilometer aan te vangen. Sport Vlaanderen-Guill d’Or toonde zich met Jessy Druyts en Nathalie Bex gretig om de eerste premies op te strijken, ook Kim de Baat pakte al vroeg een premie mee. Vervolgens bleef het enkele ronden rustig, waarna publiekstrekker nummer één Jolien D’hoore op het voorplan kwam. In het gezelschap van de Amerikaanse Irena Ossola, vorige week nog winnares in Strijpen, bleef de nationale kampioene twaalf ronden uit de greep van het peloton.

Opnieuw volgde een relatieve rustperiode, waarna op dertien ronden van het einde De Baat, Fien Delbaere en Shannon Malseed in de aanval trokken. Ze verzamelden maximaal driekwart minuut voorsprong, maar in de slotronden kwam er nog een stevige reactie vanuit het peloton. De drie hielden uiteindelijk nipt stand, in de sprint was De Baat (Lensworld-Kuota) sneller dan de Australische Malseed en Delbaere. Op acht seconden won D’hoore de sprint van het peloton voor Jelena Eric en Mia Radotic.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Kim de Baat (Lensworld-Kuota) 68 km/1u39:09 (gem. 40,93 km/u); 2. Shannon Malseed (Aus); 3. Fien Delbaere 0:03; 4. Jolien D’hoore 0:08; 5. Jelena Eric (Srb); 6. Mia Radotic; 7. Kelly Druyts; 8. Fenna Vanhoutte; 9. Sarah Inghelbrecht; 10. Femke Verstichelen.

 

Malseed houdt Hannes van zege in criterium Herentals

Luxemburgse Claire Faber snelste in Malderen

Luxemburgse Claire Faber snelste in Malderen