Zevende Belgische titel voor Githa Michiels

In Erezée heeft Githa Michiels haar zevende Belgische titel mountainbike veroverd, meteen ook de zesde opeenvolgende. Bij de junioren verlengde Emeline Detilleux haar titel, Tessa Zwaenepoel was de beste bij de nieuwelingen.

Geen verrassingen in Erezée en ook geen spannend wedstrijdverloop, want de verhoudingen werden al heel snel duidelijk. Michiels reed al vroeg een heel eind voor Alice Pirard uit, die op haar beurt niet werd bedreigd voor het zilver. Eva Maria Palm veroverde het brons.
“Het BK is niet echt een wedstrijd waar ik naar uitkijk”, zei Michiels aan onze collega’s van mountainbike.be. “Ik heb er meer te verliezen dan te winnen en er kan nu eenmaal altijd iets mislopen. Ik wilde vooral snel starten om meteen het verschil te maken en vervolgens fouten vermijden. In de afdalingen deed ik het wat rustiger, bergop ging ik wel voluit. Ik denk dat het zo nog een goede voorbereiding werd op het EK van volgende week.”
Bij de junioren ging Emeline Detilleux Rune Debremaeker en Britt Segers vooraf, bij de nieuwelingen mochten Tess Van Loy en Tiany Thys kampioene Tessa Zwaenepoel flankeren op het podium.

 

Nicky Degrendele vierde in EK keirin voor beloften

Shari Bossuyt mist heel nipt medaille in EK omnium junioren

Shari Bossuyt mist heel nipt medaille in EK omnium junioren