Nicky Degrendele vierde in EK keirin voor beloften

Geen medailles voor de Belgische dames op het EK baanwielrennen voor beloften en junioren in het Portugese Anadia. Op de slotdag strandden zowel Nicky Degrendele (keirin beloften) als Shari Bossuyt en Noa Selosse (ploegkoers junioren) op de vierde plaats.

Voor Bossuyt en Selosse zat er niet echt meer in, want de duo’s uit Italië, Rusland en Groot-Brittannië staken er toch wel een stuk bovenuit. Degrendele, in april nog derde op het WK bij de elite, behoorde wel tot de favorieten. In haar reeks in de eerste ronde werd Degrendele tweede achter de Duitse Pauline Grabosch, voldoende om rechtstreeks door te stoten naar de halve finales.
Degrendele lootte positie vier in die halve eindstrijd, na het verdwijnen van de derny zakte ze heel even weg naar de laatste plaats, maar na een knap manoeuvre tussendoor reed ze resoluut naar de leiding bij het ingaan van de slotronde. Ze zette de concurrentie op enkele fietslengten en plaatste zich dus gemakkelijk voor de finale. Daarin probeerde Degrendele buitenom te komen, maar ze werd opgevangen door de Russische Tatiana Kiseleva. De Nederlandse Hetty van de Wouw toonde zich de snelste, Kiseleva, Degrendele en onderin de baan de Française Melissandre Pain reden nagenoeg op één lijn richting finish. Degrendele moest haar twee concurrentes nipt laten voorgaan.

 

Luxemburgse Claire Faber snelste in Malderen

Luxemburgse Claire Faber snelste in Malderen

Zevende Belgische titel voor Githa Michiels