Shari Bossuyt mist heel nipt medaille in EK omnium junioren

Shari Bossuyt mist heel nipt medaille in EK omnium junioren

Op het EK baanwielrennen voor beloften en junioren in het Portugese Anadia heeft Shari Bossuyt vrijdagavond ei zo na voor een eerste medaille bij de dames gezorgd. De eerstejaarsjunior strandde na een ongezien spannende strijd op de vierde plaats.

Na drie zesde plaatsen in scratch, temporit en afvallingskoers begon Bossuyt (Lares-Waowdeals) als zevende aan de afsluitende puntenkoers. Ze won meteen de eerste sprint en pakte vervolgens ook een winstronde en de bijbehorende twintig bonuspunten. Het bracht haar met enkel de slotsprint te gaan op de tweede plaats achter de ongenaakbare Italiaanse Letizia Paternoster. Voor zilver en brons waren er echter nog vijf kandidaten. Bossuyt had 115 punten, de Française Valentine Fortin en de Portugese Maria Martins 114, de Russische Maria Novolodskaya 113 en de Oekraïense Olha Kulynych 111. In een waar thrillerscenario werd Kulynych derde in die sprint, goed voor vier punten, en bleef Novolodskaya als vierde (twee punten) net Bossuyt voor. Gevolg: de drie dames eindigden allen met 115 punten, maar aangezien dan de positie in de slotsprint de doorslag geeft, bleef Bossuyt met lege handen achter.

Foto Paul Hinninck

 

Zevende Belgische titel voor Githa Michiels

Annemiek van Vleuten sterkste op de Izoard

Annemiek van Vleuten sterkste op de Izoard