Jessy Druyts snelste van drie in Beveren

Jessy Druyts snelste van drie in Beveren

In Beveren-Waas heeft Jessy Druyts zondag een meer dan verdiende zege geboekt. Ze brak de met 90 rensters gestarte wedstrijd al vroeg zelf open en was op het einde in een sprint met drie sneller dan Nathalie Bex, haar ploeggenote bij Sport Vlaanderen-Guill d’Or, en de Nederlandse Roos Hoogeboom van het Spaanse Bizkaia-Durango.

Reeds in de tweede ronde koos Jessy Druyts voor de aanval, in het gezelschap van Fiona Dutriaux en Ariane Horbach. Een ronde later kwam Druyts alleen door, op korte afstand gevolgd door Nathalie Bex en Roos Hoogeboom. De drie kwamen bij mekaar en werkten uitstekend samen. Op het moment dat Sarah Inghelbrecht in de achtervolging ging, bedroeg het verschil dan ook al 1:40.

Inghelbrecht kreeg het gezelschap van Loes Sels, even later sloten ook Kelly Druyts en Femke Verstichelen aan. Veel veranderde dat niet aan de situatie, want de voorsprong van het leidende trio bleef schommelen tussen 1:15 en 1:30. De rensters in het peloton zagen hun achterstand steeds verder toenemen, uiteindelijk tot vier minuten.

Helemaal op het einde naderden de achtervolgers nog een beetje, maar de drie werden niet meer verontrust. Hoogeboom kwam als eerste uit de laatste bocht, maar Druyts ging er vlot over en Bex zorgde voor een knappe dubbel. Kelly Druyts was in de sprint voor plaats vier sneller dan Verstichelen, Inghelbrecht en Sels.

“Echt zegezeker was ik niet”, zei Jessy Druyts. “Die Nederlandse kende ik niet en ik zat voor de laatste bocht wat te twijfelen of ik al naar de leiding zou gaan of zou wachten tot na de bocht. Uiteindelijk besliste ik om te wachten en ben ik meteen na de bocht vol aangegaan vanuit het wiel van Hoogeboom. Het bleek genoeg, al was het beste er ook bij mij toch al wat af. Ik heb zo'n tachtig kilometer in de aanval gereden en dat begon ik te voelen. Mooi dat Nathalie ook nog tweede werd. In de slotronde hebben we niet meer geprobeerd om de Nederlandse onder druk te zetten door om de beurt te demarreren. Plots kwamen de achtervolgers nog opzetten en het leek ons daarom beter om tot het einde te blijven samenwerken.”

Foto's Alain Sennesael

Top 10: 1. Jessy Druyts (Sport Vlaanderen-Guill d'Or) 91 km/2u28:15 (gem. 35,91 km/u); 2. Nathalie Bex; 3. Roos Hoogeboom (Ned); 4. Kelly Druyts 0:44; 5. Femke Verstichelen; 6. Sarah Inghelbrecht; 7. Loes Sels; 8. Alicia Franck 3:50; 9. Anka Hermans 4:11; 10. Fiona Dutriaux (Fra).

Hosking juicht, D'hoore wint in Giro Rosa

Hosking juicht, D'hoore wint in Giro Rosa

Hannah Barnes wint massasprint in Giro Rosa

Hannah Barnes wint massasprint in Giro Rosa