Hannah Barnes wint massasprint in Giro Rosa

Hannah Barnes wint massasprint in Giro Rosa

De derde rit in de Giro Rosa is gewonnen door Hannah Barnes. De 24-jarige Britse van Canyon SRAM was in een massasprint sneller dan Lotta Lepistö, Kirsten Wild, Roxane Fournier en wereldkampioene Amalie Dideriksen. Anna van der Breggen rijdt ook maandag nog in de roze leiderstrui.

De 102 kilometer lange rit startte zonder de zieke Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman. De Deense Camilla Pedersen toonde zich in de aanvangsfase heel gretig, maar veel ruimte kreeg ze niet van het peloton. In het eerste uur werd dan ook al meer dan veertig kilometer afgelegd. Ook de Colombiaanse Ana Sanabria kon vervolgens maar even voorop rijden, waarna het in groep richting Muro di Ca del Poggio ging, een amper 1,1 kilometer lange klim maar wel met een gemiddeld stijgingspercentage van 12,2 en een piek van 18 procent. Met Annemiek van Vleuten, Elisa Longo Borghini, Katarzyna Niewiadoma, Anna van der Breggen en Megan Guarnier kwamen de absolute toppers er als eersten boven, maar grote verschillen werden niet gemaakt en al snel volgde een hergroepering.

Even later demarreerde Elena Cecchini. De drievoudige Italiaanse kampioene pakte 25 seconden voorsprong, maar tegen een jagend peloton had ze geen kans en op twintig kilometer van de finish werd ze gegrepen. Nadat ook de poging van de Braziliaanse Clemilda Fernandes en de Cubaanse Iraida Garcia was tenietgedaan, ging het snel richting San Vendemiano voor de sprint. Hannah Barnes was daarin de snelste.

Foto Paul Hinninck

Top 10 rit: 1. Hannah Barnes (GBr/Canyon SRAM) 102 km/2u27:49 (gem. 41,606 km/u); 2. Lotta Lepistö (Fin); 3. Kirsten Wild (Ned); 4. Roxane Fournier (Fra); 5. Amalie Dideriksen (Den); 6. Chloe Hosking (Aus); 7. Emilie Moberg (Nor); 8. Giorgia Bronzini (Ita); 9. Maria Giulia Confalonieri (Ita); 10. Ilaria Sanguineti (Ita).

Top 10 stand: 1. Anna van der Breggen (Ned/Boels Dolmans) 5u54:21; 2. Annemiek van Vleuten (Ned) 0:18; 3. Elisa Longo Borghini (Ita) 0:26; 4. Megan Guarnier (USA) 2:00; 5. Amanda Spratt (Aus) 2:22; 6. Katarzyna Niewiadoma (Pol) 2:37; 7. Karol-Ann Canuel (Can) 2:43; 8. Lucinda Brand (Ned) 3:02; 9. Floortje Mackaij (Ned); 10. Sabrina Stultiens (Ned).

 

 

Jessy Druyts snelste van drie in Beveren

Jessy Druyts snelste van drie in Beveren

Ritwinst Van Vleuten, Van der Breggen leider in Giro Rosa

Ritwinst Van Vleuten, Van der Breggen leider in Giro Rosa