Demmy Druyts wint GP Glineur na aanval in slotfase

Demmy Druyts wint GP Glineur na aanval in slotfase

Demmy Druyts heeft de Grand Prix Glineur, afwachtingswedstrijd van de GP Cerami, op haar naam geschreven. Na een aanval in de slotfase hield ze nog net het sprintende peloton achter zich.

In Saint-Ghislain gingen 32 rensters van start voor een wedstrijd over 86,7 kilometer, verdeeld over een grote lus van 39,5 en drie kleinere ronden van elk 13,8 kilometer. In de aanvangsfase probeerde Fiona Dutriaux de wedstrijd open te breken, maar ze kreeg geen steun en moest buigen voor de groep. Toen het peloton in de slotfase nog gesloten bleef en iedereen zich stilaan begon op te maken voor een sprint, waagde Demmy Druyts op acht kilometer van de finish haar kans. De 21-jarige renster van Sport Vlaanderen-Guill d’Or nam snel 27 seconden voorsprong, maar in de slotkilometer kreeg ze het nog knap lastig. Ze slaagde er uiteindelijk toch in om het sprintende peloton net voor te blijven. Haar zus Jessy kon net niet voor een dubbel zorgen, ze moest de tweede plaats aan Dani Christmas laten. Lara Defour en Dutriaux maakten de top vijf compleet.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Demmy Druyts (Sport Vlaanderen-Guill d’Or) 86,7 km/2u21:52 (gem. 36,668 km/u); 2. Dani Christmas (GBr); 3. Jessy Druyts; 4. Lara Defour; 5. Fiona Dutriaux (Fra); 6. Fien Delbaere 0:04; 7. Ilse Temmerman; 8. Kelly Kalm (Est); 9. Irena Ossola (USA); 10. Jolien Vleugels 0:06.

 


 

Annemiek van Vleuten sterkste op de Izoard

Annemiek van Vleuten sterkste op de Izoard

Irena Ossola heerst in Strijpen van start tot finish