Irena Ossola heerst in Strijpen van start tot finish

Met 64 rensters gingen ze dinsdag van start in deze wedstrijd die kadert in de Wielerweek van Strijpen. De startvlag was amper neergelaten of de Amerikaanse Irena Ossola plaatste een versnelling.

Vrij snel verzamelde de renster van de Canadese UCI-ploeg Sas-Macogep een voorsprong van één minuut. Intussen eiste het zware parcours zijn tol. Het peloton verbrokkelde waardoor er op geen enkel moment een georganiseerde reactie op gang kwam. Ossola fietste intussen naarstig verder en zag haar voorsprong aandikken tot meer dan anderhalve minuut. Even voorbij half koers dook de bonus naar driekwart minuut, maar nadien liep de Amerikaanse opnieuw uit tot twee minuten. In de laatste twee ronden slonk de voorsprong tot anderhalve minuut, maar de knappe zege van de 29-jarige Amerikaanse kwam op geen enkel moment in gevaar.

“Ik had nooit gedacht dat ik het tot het einde zou kunnen uitzingen. Dit is alvast een overwinning die ik niet snel zal vergeten. Meer dan tachtig kilometer in mijn eentje in de aanval fietsen, het zal me wellicht nooit meer overkomen”, vertelde de Amerikaanse die tot afgelopen zondag aan de slag was in de BeNe Ladies Tour en daardoor de conditie te pakken heeft. In de strijd voor de tweede plaats meldde zich een groepje van veertien rensters in de laatste rechte lijn. De Nederlandse Monique van de Ree werd, net zoals zondag in de slotrit van de BeNe Ladies Tour, tweede. Fenna Vanhoutte palmde de derde podiumplaats in.

Top 10: 1. Irena Ossola (USA/Sas-Macogep) 90 km/2u36:14 (gem. 33,27 km/u); 2. Monique van de Ree (Ned) 1:35; 3. Fenna Vanhoutte; 4. Dani Christmas (GBr); 5. Jelena Eric (Srb); 6. Femke Geeris (Ned); 7. Lensy Debboudt; 8. Githa Michiels; 9. Fien Delbaere; 10. Joyce Vanderbeken.

 

Demmy Druyts wint GP Glineur na aanval in slotfase

Demmy Druyts wint GP Glineur na aanval in slotfase

Nathalie Verschelden: "Opgeven ligt niet in mijn karakter"

Nathalie Verschelden: "Opgeven ligt niet in mijn karakter"