Minke Slingerland soleert naar zege in Vrasene

Minke Slingerland soleert naar zege in Vrasene

Internationaal podium in Vrasene vrijdagavond. De Nederlandse Minke Slingerland won voor de Australische Louisa Lobigs en de Amerikaanse Lauren Dodge.

Ondanks de aan de gang zijnde BeNe Ladies Tour mochten ze in Vrasene toch 85 rensters verwelkomen, wellicht mede dankzij de vele te verdienen premies voor een totale waarde van 1.500 euro. In de derde van vijftien ronden gingen vijf rensters aan de haal: Isabel Vandewalle, Yva Geluk, Quinty van de Gehuchte, Alice Cobb en Louisa Lobigs. Zij kregen een ronde later het gezelschap van Eveline de Groot en Minke Slingerland.

Voor Slingerland en Lobigs ging het blijkbaar nog niet snel genoeg, want nauwelijks twee ronden later lieten zij hun gezellen alweer in de steek om vervolgens een maximale voorsprong van 1:57 te verzamelen. De rest van de oorspronkelijke kopgroep werd ingerekend door het peloton dat nog wel wat naderde op de leiders, maar nooit meer in aanmerking kwam voor de overwinning.

In de voorlaatste ronde liet Slingerland, vorige maand nog gekroond tot Nederlandse kampioene tijdrijden bij de eliterensters zonder contract, Lobigs ter plaatse. Ze won uiteindelijk met een halve minuut voorsprong op de Australische. In de sprint van het peloton versloeg Lauren Dodge Minke Bakker, woensdag de beste in Arendonk, en Fenna Vanhoutte. Femke Verstichelen finishte als negende en verstevigde daarmee haar leidersplaats in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Minke Slingerland (Ned/WV De Jonge Renner) 96 km/2u29 (gem. 38,43 km/u); 2. Louisa Lobigs (Aus) 0:30; 3. Lauren Dodge (USA) 0:55; 4. Minke Bakker (Ned); 5. Fenna Vanhoutte; 6. Justina Jovaisyte (Lit); 7. Eveline de Groot (Ned); 8. Marthe Truyen; 9. Femke Verstichelen; 10. Fien Delbaere.

 

Elinor Barker blijft nipt peloton voor in Sint-Laureins

Elinor Barker blijft nipt peloton voor in Sint-Laureins

Alice Barnes verslaat Vos en pakt leiderstrui BeNe Ladies Tour

Alice Barnes verslaat Vos en pakt leiderstrui BeNe Ladies Tour