Minke Bakker wint massasprint in Arendonk

In Arendonk draaide de avondwedstrijd net als vorig jaar uit op een massasprint. De 20-jarige Nederlandse Minke Bakker was de snelste, voor Fenna Vanhoutte en Sarah Inghelbrecht.

Eén dag voor de start van de BeNe Ladies Tour kregen ze in het noorden van de provincie Antwerpen toch een mooi deelnemersveld van 86 rensters aan de start. Het werd een vrij gesloten wedstrijd met wel een pak aanvalspogingen, onder meer van een bedrijvige Sanne Cant, maar de meeste waren van heel korte duur. Femke Verstichelen en Belle de Gast konden wel een kloofje slaan, maar echt wegrijden lukte niet. Vooral de hevige wind maakte het heel moeilijk voor aanvalsters om voorop te blijven. Dat ondervond ook Laura Verdonschot. De veldrijdster slaagde er bij het begin van de finale weliswaar in om wat afstand te nemen, maar na anderhalve ronde beuken moest ze alweer buigen voor het peloton.

Vlak voor het ingaan van de slotronde kwam het tot een grote valpartij toen een renster over een opspringende bidon reed, maar gelukkig raakte niemand ernstig gewond en kon iedereen verder. Ook in die slotkilometers kwam er verder geen afscheiding meer zodat een massasprint de beslissing moest brengen. Minke Bakker verwees Fenna Vanhoutte en Sarah Inghelbrecht naar de dichtste ereplaatsen. Femke Verstichelen en Laura Vainionpää, de Finse winnares van vorig jaar, maakten de top vijf compleet.

Top 10: 1. Minke Bakker (Ned/Restore Cycling); 2. Fenna Vanhoutte; 3. Sarah Inghelbrecht; 4. Femke Verstichelen; 5. Laura Vainionpää (Fin); 6. Laura Verdonschot; 7. Gaia Tortolina (Ita); 8. Gintare Kiupelyte (Lit); 9. Kathleen Sterckx; 10. Jolien Vleugels.

 

Edmondson snelste in proloog BeNe Ladies Tour, Vos valt

Edmondson snelste in proloog BeNe Ladies Tour, Vos valt

Sarah Inghelbrecht snelste van drie in Borgerhout

Sarah Inghelbrecht snelste van drie in Borgerhout