Chloe Hosking snelste in massasprint in Women's Tour

Chloe Hosking snelste in massasprint in Women's Tour

Chloe Hosking mag de derde rit in de Women’s Tour op haar palmares bijschrijven. De Australische van Alé Cipollini was de snelste in een massasprint voor Alice Barnes en Ellen van Dijk. Jolien D’hoore werd elfde, Katarzyna Niewiadoma blijft leider.

Net als in de openingsrit woensdag sprintte D’hoore in de 151 kilometer lange rit tussen Atherstone en Royal Leamington Spa in de eerste wedstrijdhelft tweemaal mee in de tussensprints. Ze werd één keer tweede en één keer derde, waarmee ze de leiderstrui van de tussensprints veroverde.

Daarna was het de beurt aan de aanvallers om zich te tonen. Cecilie Uttrup Ludwig lag aan de basis van de vlucht van de dag. De Deense kreeg eerst Gracie Elvin mee, na een lange achtervolging konden ook Shara Gillow, Malgorzata Jasinska en Martina Ritter aansluiten. De vijf liepen tot 1:45 uit, na de beklimmingen van Edge Hill en Burton Dossett hielden ze daar nog altijd anderhalve minuut van over. De resterende afstand van 28 kilometer bleek echter net te lang, want op vijf kilometer van de finish kwam er een hergroepering. Onder meer Marianne Vos raakte in de laatste drie kilometer nog betrokken in een valpartij, in de sprint was Hosking duidelijk de snelste.

“Toen die groep van vijf een mooie voorsprong had opgebouwd, vreesde ik er toch voor dat het vandaag niet voor de sprinters zou zijn”, verklaarde Hosking. “Met Shara Gillow en Gracie Elvin zaten er twee sterke landgenotes van mij bij. Toen ze in de slotfase dan alsnog werden gegrepen, was het duidelijk dat we ons voor een sprint konden opmaken. De slotkilometers verliepen nogal chaotisch. Een beetje raar, want dit was wellicht de minst technische aankomst deze week. Ik ben heel blij met de overwinning, want voor veel rensters is deze ronde toch een van de hoogtepunten van het seizoen.”

Foto Paul Hinninck

Top 10 rit: 1. Chloe Hosking (Aus/Alé Cipollini) 151 km/3u57:10 (gem. 38,201 km/u); 2. Alice Barnes (GBr); 3. Ellen van Dijk (Ned); 4. Giorgia Bronzini (Ita); 5. Christine Majerus (Lux); 6. Hannah Barnes (GBr); 7. Katie Archibald (GBr); 8. Sara Penton (Zwe); 9. Emilie Moberg (Nor); 10. Alison Jackson (Can).

Top 10 stand: 1. Katarzyna Niewiadoma (Pol/WM3 Pro Cycling) 11u38:21; 2. Ellen van Dijk (Ned) 1:43; 3. Alice Barnes (GBr) 1:46; 4. Hannah Barnes (GBr); 5. Marianne Vos (Ned); 6. Ashleigh Moolman (Z-Af) 1:52; 7. Christine Majerus (Lux) 1:55; 8. Katie Archibald (GBr) 1:56; 9. Cecilie Uttrup Ludwig (Den) 1:58; 10. Danielle King (GBr) 1:59.

 

Australische Louisa Lobigs springt in slotfase naar winst in Kontich

Australische Louisa Lobigs springt in slotfase naar winst in Kontich

Ritzege Amy Pieters in Women's Tour

Ritzege Amy Pieters in Women's Tour