Australische Louisa Lobigs springt in slotfase naar winst in Kontich

Australische Louisa Lobigs springt in slotfase naar winst in Kontich

Een laatavondwedstrijd in Kontich, en net geen 100 kilometer, maar toch vonden 76 dames de weg naar de inschrijvingstafel.

In de vierde van de twaalf af te leggen ronden reden zeven rensters weg uit het peloton. Drie ronden later maakten nog eens vier anderen de oversteek, wat iets voorbij halverwege resulteerde in een kopgroep van elf. De zusjes Jessy en Demmy Druyts, Femke Verstichelen, Sanne Cant en Gilke Croket zorgden voor de Belgische inbreng. Verder een heel internationaal gezelschap met de Australische Louisa Lobigs, de Nederlandse Evy Kuijpers, Rotem Gafinovitz uit Israël, de Duitse Mieke Kröger, de Zwitserse Marcia Eicher en met Ayustina Priatna zelfs een Indonesische.

De verstandhouding was goed voorin en het was dan ook snel duidelijk dat dit de beslissende vlucht van de avond was. Op twee kilometer van de finish waagde Lobigs een uitval. De Australische, vorig jaar ook al op dezelfde manier aan het feest in Londerzeel, bleef net uit de greep van haar eerdere medevluchters en won met een tiental meter voorsprong op Kuijpers, Jessy Druyts, Kröger en Verstichelen. Thalita de Jong won de sprint van het peloton voor de twaalfde plaats.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Louisa Lobigs (Aus) 99,6 km/2u25:45 (gem. 39,97 km/u); 2. Evy Kuijpers (Ned); 3. Jessy Druyts; 4. Mieke Kröger (Dui); 5. Femke Verstichelen; 6. Rotem Gafinovitz (Isr); 7. Marcia Eicher (Zwi); 8. Ayustina Priatna (Ind); 9. Sanne Cant; 10. Gilke Croket.

 

Sarah Roy verslaat Christine Majerus in Women's Tour

Chloe Hosking snelste in massasprint in Women's Tour

Chloe Hosking snelste in massasprint in Women's Tour