Henrietta Colborne wint na aanval in slotkilometer in De Pinte

Henrietta Colborne wint na aanval in slotkilometer in De Pinte

In De Pinte hebben ze met Henrietta Colborne een buitenlandse naam mogen toevoegen aan hun erelijst. De Britse, uitkomend voor het Nederlandse Swaboladies, pakte in de slotkilometer uit met een splijtende demarrage en hield vervolgens knap stand.

Veel volk en veel rensters op het wielergala in De Pinte, waar 93 dames de start namen in de zesde wedstrijd van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. In de derde van de vijftien af te leggen ronden tekende Rotem Gafinovitz voor de eerste aanval, maar ver reikte die niet. Iets voor half koers trokken Kim de Baat, Gilke Croket en Sarah Inghelbrecht ten aanval. Zij kenden meer succes en liepen tot 45 seconden uit. Toch was drie ronden later alles te herdoen.

Drie ronden voor het einde kwam er een nieuwe vlucht met opnieuw De Baat, Sarah Rijkes en Jessy Druyts. Nauwelijks iets meer dan twintig seconden voorsprong kregen ze bij mekaar gefietst en bij het ingaan van de slotronde waren de drie eraan voor de moeite. Het rommelde nog wat in het peloton, een vijftal zonderde zich licht af en in de slotkilometer verraste Colborne met een uitval die tot de streep standhield. Kelly Van den Steen werd tweede, voor Daniela Reis, Caroline Thorvik Olsen en Loes Sels.

Voor een heel gelukkige Colborne was het de eerste seizoenszege. "Sport Vlaanderen-Guill d'Or en Lares-Waowdeals hadden duidelijk hun zinnen gezet op deze wedstrijd. Toen zij vertegenwoordigd waren in de late vlucht wist ik dat we veel kans hadden om voorop te blijven. In de op één na laatste bocht heb ik mijn medevluchters verrast door vol door te gaan."

In de stand van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen neemt Monique van de Ree de leiding over van Steffy Van den Haute. De Nederlandse van Lares-Waowdeals heeft na haar zesde plaats in De Pinte 59 punten, vijf meer dan Van den Haute.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Henrietta Colborne (GBr/Swaboladies) 85 km/2u13:32 (gem. 38,17 km/u); 2. Kelly Van den Steen 0:04; 3. Daniela Reis (Por); 4. Caroline Thorvik Olsen (Nor); 5. Loes Sels; 6. Monique van de Ree (Ned); 7. Thalita de Jong (Ned); 8. Jessy Druyts; 9. Femke Verstichelen; 10. Kim de Baat.

 

Indrukwekkende solo van Niewiadoma in openingsrit Women's Tour

Indrukwekkende solo van Niewiadoma in openingsrit Women's Tour

Ludwig Willems: "Kopecky kan op echt zwaar parcours iets verder mee dan D'hoore"

Ludwig Willems: "Kopecky kan op echt zwaar parcours iets verder mee dan D'hoore"