Fenna Vanhoutte wint criterium in Nieuwpoort

Twee dagen na hun BK kregen de dames reeds een kleine herkansing met het criterium GP Venise in Nieuwpoort. Met 25 gingen ze op pad voor 22 rondjes, goed voor een totaal van 45 kilometer.

Heel snel ontsnapten Mieke Docx en Terry Fremineur. De twee kregen vrijgeleide en verdeelden ronde na ronde onderling de premies. Het tweetal reed voorop tot de twaalfde ronde. Daarna was er wel constant beweging in het peloton, maar zonder noemenswaardige afscheiding.
Bij het ingaan van de slotronde kwam Lensy Debboudt solo door, maar een groep van elf rensters kon nog aansluiten. In de sprint pakte Fenna Vanhoutte (Lotto Soudal Ladies) haar eerste zege van het seizoen en dat zo goed als voor eigen volk. Sarah Inghelbrecht werd tweede, Lensy Debboudt derde.

Top 10: 1. Fenna Vanhoutte (Lotto Soudal Ladies) 45 km/1u05 (gem. 41,24 km/u); 2. Sarah Inghelbrecht; 3. Lensy Debboudt; 4. Femke Verstichelen; 5. Tara Gins; 6. Annelies Dom; 7. Maaike Polspoel; 8. Terry Fremineur; 9. Joyce Heyns; 10. Mieke Docx.

 

Ritwinst Van Vleuten, Van der Breggen leider in Giro Rosa

Ritwinst Van Vleuten, Van der Breggen leider in Giro Rosa

Jolien D'hoore vierde keer in zes jaar Belgisch kampioene

Jolien D'hoore vierde keer in zes jaar Belgisch kampioene