Ann-Sophie Duyck snelt naar vierde tijdrittitel op rij

Ann-Sophie Duyck snelt naar vierde tijdrittitel op rij

Voor het vierde jaar op rij mag Ann-Sophie Duyck zich de beste Belgische tegen de klok noemen. In Chimay was de renster van Drops over 25,2 kilometer maar liefst 2:14 sneller dan Isabelle Beckers (Lotto Soudal Ladies). Julie Van de Velde (Meubelen Gaverzicht) werd derde op 2:52.

Vorig jaar was Lotte Kopecky nog Duycks naaste belager, maar deze keer kwam het toptalent niet aan de start. De voorbije weken was ze wat op de sukkel met een lichte blessure en vervolgens wat ziektekiemen. Het werd al snel duidelijk dat Duyck haar vierde nationale driekleur op rij in ontvangst zou mogen nemen. Halverwege had ze al meer dan een minuut voorsprong op Beckers, vorig jaar goed voor brons. Valerie Demey volgde daar op de derde plaats, maar kon dat in de tweede wedstrijdhelft niet vasthouden. Julie Van de Velde, Nathalie Verschelden en Demmy Druyts gingen haar nog voorbij.

“Ik wilde vandaag winnen met de grootst mogelijke voorsprong”, zei Duyck. “De omstandigheden waren niet makkelijk. In de open vlaktes speelde de wind en door de warmte waren in de bochten stukken asfalt aan het smelten. Het was warm, maar niet zo extreem als tijdens het WK in Qatar. Ik had me voldoende gewapend door veel te drinken en reed ook met ijsblokjes. Ik werd vandaag wel geholpen door de afwezigheid van Kopecky, die moest afhaken wegens ziekte, en de onfortuinlijke Sofie De Vuyst, maar reed toch de hele tijd tegen de limiet aan.”

Podium.jpg

Foto's MVH

Top 10: 1. Ann-Sophie Duyck (Drops) 25,2 km/35:20 (gem. 43,12 km/u); 2. Isabelle Beckers 2:14; 3. Julie Van de Velde 2:52; 4. Nathalie Verschelden 3:14; 5. Demmy Druyts 3:28; 6. Valerie Demey 3:29; 7. Sarah Inghelbrecht 4:29; 8. Mieke Leeman 4:35; 9. Saartje Vandenbroucke 4:52; 10. Eva Maria Palm 5:14.
 

Jolien D'hoore vierde keer in zes jaar Belgisch kampioene

Jolien D'hoore vierde keer in zes jaar Belgisch kampioene

Kelly Druyts sprint naar winst in Schellebelle

Kelly Druyts sprint naar winst in Schellebelle