Kelly Druyts sprint naar winst in Schellebelle

Kelly Druyts sprint naar winst in Schellebelle

Zes weken nadat ze een dubbele voetbreuk opliep en in de vierde wedstrijd sinds haar terugkeer heeft Kelly Druyts voor het eerst dit seizoen het zegegebaar mogen maken. In Schellebelle was ze in de groepssprint sneller dan Lensy Debboudt en Kaat Hannes.

Twee dagen na een drukke week met vier nationale wedstrijden in evenveel dagen en op enkele dagen van het BK kwamen amper 28 rensters opdagen. Met onder meer een sterke delegatie van Sport Vlaanderen-Guill d’Or en uittredend Belgisch kampioene Kaat Hannes stond echter wel de nodige kwaliteit aan de start. Na een gezapig wedstrijdbegin kozen Kelly Van den Steen en Lensy Debboudt iets voor half koers voor de aanval. In geen tijd verzamelden ze een bonus van één minuut, verschil dat vervolgens enkele ronden lang nagenoeg ongewijzigd bleef.

Toen de dames van Sport Vlaanderen-Guill d’Or op iets minder dan twintig kilometer van de finish ondanks de aanwezigheid van Van den Steen vooraan de achtervolging inzetten, zakte de voorsprong plots spectaculair. Bij het ingaan van de slotronde had het leidersduo nog amper tien seconden, even later volgde de onvermijdelijke hergroepering. In de sprint was Druyts duidelijk de snelste.

“Als ik het niet had afgemaakt, zou ik me heel slecht hebben gevoeld”, gaf Druyts toe. “Iedereen binnen de ploeg gunde Kelly Van den Steen de zege zo dicht bij haar thuis, maar ze had zelf al vroeg aangegeven dat ze zich door rugproblemen niet al te best voelde. We twijfelden echt of we de achtervolging zouden inzetten, maar uiteindelijk riep de ploegleider ons toe dat het de beste optie was. Na de hergroepering kwam de druk op mijn schouders terecht. Ik moet zeggen dat de ploeg het in die slotkilometers schitterend deed. Iedereen, ook Kelly nog, deed er alles aan om geen aanvallen meer te laten vertrekken en mij perfect naar de laatste rechte lijn te loodsen. Of ik me nu als een grote kanshebber beschouw voor het BK? Dat is toch altijd een moeilijk in te schatten wedstrijd, de enige keer in het seizoen dat met dat deelnemersveld wordt gestreden. Het zal er vooral op aankomen om als ploeg slim te koersen.”

700_0637.JPG

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Kelly Druyts (Sport Vlaanderen-Guill d’Or) 90 km/2u20:12 (gem. 37,96 km/u); 2. Lensy Debboudt; 3. Kaat Hannes; 4. Fenna Vanhoutte; 5. Gaia Tortolina (Ita); 6. Shana Van Glabeke; 7. Laura Van Geyt; 8. Fiona Dutriaux (Fra); 9. Fien Delbaere; 10. Evelien Debboudt.

 

Ann-Sophie Duyck snelt naar vierde tijdrittitel op rij

Ann-Sophie Duyck snelt naar vierde tijdrittitel op rij

Sanne Cant toont goeie vorm in Prosperpolder

Sanne Cant toont goeie vorm in Prosperpolder