Sanne Cant toont goeie vorm in Prosperpolder

Sanne Cant toont goeie vorm in Prosperpolder

Aan de inschrijvingstafel in Prosperpolder (Kieldrecht) zagen ze zondag 75 deelneemsters passeren. Eén week voor het BK tekenden heel wat kanshebbers op de driekleur present.

Lotte van Hoek zorgde in de derde ronde voor de eerste aanval van de namiddag. Ze hield ondanks een voorsprong die opliep tot één minuut slechts twee ronden stand. In de zevende ronde trokken Sanne Cant en Femke Verstichelen op avontuur. Er kwam reactie van Lenny Druyts, Nathalie Verschelden en Loes Sels. Het drietal raakte echter niet tot bij de twee leiders.

Kim de Baat en Valerie Demey probeerden op hun beurt de sprong naar voren te maken in de tiende ronde. Het peloton volgde dan al op 1:20 en kon de zege vergeten. De Baat en Demey raakten niet meer tot bij Cant en Verstichelen, ze strandden op tien seconden. Wereldkampioene veldrijden Cant klopte Verstichelen in de sprint om de zege. De Baat werd derde voor Demey en neemt de leiding in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. In de sprint met de vijfde plaats als inzet bleef Kelly Druyts haar zus Jessy voor.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Sanne Cant (Enertherm-Beobank) 90 km/2u12:11 (gem. 40,73 km/u); 2. Femke Verstichelen; 3. Kim de Baat 0:10; 4. Valerie Demey; 5. Kelly Druyts 0:25; 6. Jessy Druyts; 7. Aurore Verhoeven (Fra); 8. Ellen Van Loy; 9. Claudia Jongerius (Ned); 10. Fenna Vanhoutte.

Kelly Druyts sprint naar winst in Schellebelle

Kelly Druyts sprint naar winst in Schellebelle

Monique van de Ree rondt teamwerk af in Erembodegem

Monique van de Ree rondt teamwerk af in Erembodegem